Insane Clown Posse podnio tužbu protiv FBI-ja

Kultni američki reper Insane Clown Pose tužio je američki FBI jer je njihove obožavatelje klasificirao kao bandu.

Insane Clown Posse

Oni se zovu Insane Clown Posse, obojenih su lica i zaliveni ljepljivim Faygo sokom, njihovi mnogobrojni fanovi nazivaju se Juggalos i  nastoje biti svoji, ali djeluju kao i Insane Clown Pose: nikada nisu okusili alkohol i vole se kostimirati. Horrorcore duo ljetos je najavio pravnu borbu s američkom federalnom istražnom agencijom (FBI) jer su njihove fanove klasificirali kao “labavo organiziranu hibridnu bandu”.

Uoči 13. godišnjeg okupljanja Juggalosa u kolovozu ICP pozvao se na zakon o slobodi informiranja kako bi se FBI očitovao zbog čega su njihove poklonike nazvali “uličnom kriminalnom organizacijom”. Odgovor nije stigao pa su u utorak 25. rujna putem svojih odvjetnika podnijeli su tužbu protiv FBI-a za propust u iskazu dokumentacije prema kojoj su Juggalos klasificirani kao banda”.

U međuvremenu dvojac iz Detroita koji je višestruke platinaste tiraže zaradio repajući o cicama, jajima i bludnicama pokrenuo je stranicu za prijavu svjedočanstava njihovih fanova o neprimjerenom policijskom ponašanju u susretu s njima. Prema njihovoj izjavi stiglo je već nekoliko tisuća opisa kroz koje trenutno prolaze kako bi našli neke koje mogu iskoristiti na sudu kao dokaz diskriminacije ljudi zbog njihovog glazbenog ukusa i stila koji ga slijedi.

Saznajte više: Pjesma ‘Poliži mi guzicu’ podijelila fanove Jacka Whitea

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X