Interes raste iz dana u dan: Exit u kolovozu s najmanje 20 pozornica i zona širom tvrđave

Ovogodišnji Exit centralna je tema svjetske glazbene industrije koja ne pristaje na ‘novu normalnost’ kao što su koncerti u autima ili streamani DJ setovi iz spavaćih soba. Potvrdila je to i Maria May, agentica Davida Guette, Robina Schulza i brojnih drugih superstarova, koja je na međunarodnom ekspertskom panelu nazvala Exit ‘svjetlom na kraju tunela’.

Exit festival (Foto: promo)

To su potvrdile i stotine izvođača koji su se javili kako bi iskazali svoju podršku, a neki od njih već su istražili sve mogućnosti da stignu u Novi Sad od 13. do 16. kolovoza ove jubilarne dvadesete godine. Objava prvog djela novog programa za sad već povijesno izdanje festivala očekuje se ubrzo, a nakon brojnih nagađanja, stižu i nove dobre vijesti. Exit će u kolovozu ipak otvoriti čak 20 pozornica i zona širom Petrovaradinske tvrđave i to na površini od najmanje 90% uobičajenog kapaciteta.

Otkako je poslije tri mjeseca pauze ponovo pokrenuta prodaja ulaznica, interes za jedini od svih vodećih europskih festivala, očekivano je velik. Ipak, zbog svih kvota za ulaznice, kako onih prodatih prije, tako i novih sada, Exit će i ove godine u centru imati svoj čarobni sastojak kad je u pitanju atmosfera, a to je uvijek najbrojnija publika iz regije. Posjetitelji iz zemalja okruženja, već sad je jasno,nadmašiti će po brojnosti sve prošle godine, a kako se otvaraju zemlje Europske unije, tako raste interes i u najbližim zemljama kao što su Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Rumunjska, Bugarska, Grčka i druge. Nakon snažnog starta prošle zime i proljetnog restarta, ali i smanjenja kapaciteta, trenutno je u prodaji poslednjih 25% ulaznica za sva četiri dana koje se prodaju po cijeni od 450 kn, putem službene stranice exitfest.org i prodajne mreže Entrio.hr.

Glavna pozornica bit će na svom uobičajenom mjestu na centralnom platou Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, spremna ugostiti spektakularne nastupe svjetskih, ali i regionalnih superzvijezda. Exit je uz Glastonbury među rijetkim festivalima s dvije glavne pozornice, a druga je svakako kolosalna Dance Arena, najveća i po mnogima najspektakuarnija pozornica elektronske glazbe na planeti Zemlji, koja će i ovog ljeta raditi u svojoj punoj snazi i ugostiti najveće svjetske, regionalne i domaće DJ zvijezde. I susjedna, međunardno hvaljena No Sleep scena, dočekat će vjerne fanove u svom dobro poznatom rovu, a na prepoznatljivoj produkciji predstavit će se uvijek besprijekorna selekcija izvođača. Osim najvećih, Exit čarolije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditiplesno srce festivala s najvatrenijom atmosferom Latino Stage! Za hip-hop fanove „ide gas“ i ovog kolovoza u rovu Beats pozornice, dok će drum and bass glazba koja je obilježila Exit tijekom proteklih 20 godina i ove godine imati svoju scenu – XBassPit. Bit će tu i jedna od omiljenih pozornica domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, te uvijek prepune Guarana As FMi Gaia Experiment Trance Stage. Osim brojnih zona za odmor i okrijepu kao što su Foodland zone, posebno mjesto i ove godine zauzet će omiljena Pachamama zona, dok će povijesno mjesto susreta biti Wenti Wadada Reggae Stageu ovogodišnjem specijalnom izdanju. Ovo nije konačan popis i moguća su dodatna proširenja liste pozornica i pratećih sadržaja po kojima je Exit poznat u svjetskim okvirima. Do svih ovih pozornica i zona ulazit će se dobro poznatim putevima, pa će biti otvoreni svi ulazi, i glavni kod Lovotursa i onaj iz Štrosmajerove ulice u Podgrađu. Bit će otvoren i standardan VIP ulaz na Kameničkom putu, dok će jedini zatvoren biti ulaz na VIP terasu na Gornjem gradu tvrđave.

Kao što je i prethodno najavljeno, festival će se u skladu sa službenim mjerama realizirati u suradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posjetitelji, izvođači, kao i članovi tima koji sudjeluju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni. Svi festivalski fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu u vremenu prije zaustavljanja prodaje, imaće priliku odlučiti žele li iskoristiti svoju ulaznicu za izdanje u kolovozu, zamjene za festival sljedeće godine ili refundiraju svoju ulaznicu u skladu s uvjetima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odgođene zbog pandemije, a o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X