Irena Žilić u Booksi – slatki trnci

U prvom ovogodišnjem izdanju Booksinog glazbenog programa Škrabica je ugostila mladu kantautoricu Irenu Žilić koja je predstavila svoj prvi EP ‘Days of innocence’.

Irena Žilić - Škrabica u Booksi (Foto: Lana Brčić)

Iako je jučerašnji dan bio vjerojatno najtopliji ove godine, sinoć sam se slušajući mladu kantautoricu Irenu Žilić na Škrabici u Booksi ježila barem 30 minuta. Nevjerojatno srdačna i neposredna, predivnog, zvonkog glasa, svoje intimne, atmosferične pop minijature izvodila je potpuno uživljeno prateći se na akustičnoj gitari i savršeno mi prijala na kraju ionako već savršeno provedenog, sunčanog dana.

Nakon odsviranih otprilike sedam autorskih pjesama na engleskom jeziku, od kojih se četiri nalaze na njenom nedavno objavljenom EP-ju prvijencu “Days of Innocence”, pokušala je otići s Booksinog kauča simpatično objašnjavajući kako nema više repertoara, ali onda, na inzistiranje krcatog lokala da svira još malo, izvela još obradu “Spark” Amy MacDonald.

Neću se niti truditi više od ovoga opisati sinoć odsvirano i otpjevano. Irena će vam sve sama reći. EP je dostupan za besplatan download na irenazilic.bandcamp.com i ne postoji niti jedan dobar razlog da ga ne slušate, opet i opet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZVUbcq3sK70[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X