Irena Žilić u Booksi – slatki trnci

U prvom ovogodišnjem izdanju Booksinog glazbenog programa Škrabica je ugostila mladu kantautoricu Irenu Žilić koja je predstavila svoj prvi EP ‘Days of innocence’.

Irena Žilić - Škrabica u Booksi (Foto: Lana Brčić)

Iako je jučerašnji dan bio vjerojatno najtopliji ove godine, sinoć sam se slušajući mladu kantautoricu Irenu Žilić na Škrabici u Booksi ježila barem 30 minuta. Nevjerojatno srdačna i neposredna, predivnog, zvonkog glasa, svoje intimne, atmosferične pop minijature izvodila je potpuno uživljeno prateći se na akustičnoj gitari i savršeno mi prijala na kraju ionako već savršeno provedenog, sunčanog dana.

Nakon odsviranih otprilike sedam autorskih pjesama na engleskom jeziku, od kojih se četiri nalaze na njenom nedavno objavljenom EP-ju prvijencu “Days of Innocence”, pokušala je otići s Booksinog kauča simpatično objašnjavajući kako nema više repertoara, ali onda, na inzistiranje krcatog lokala da svira još malo, izvela još obradu “Spark” Amy MacDonald.

Neću se niti truditi više od ovoga opisati sinoć odsvirano i otpjevano. Irena će vam sve sama reći. EP je dostupan za besplatan download na irenazilic.bandcamp.com i ne postoji niti jedan dobar razlog da ga ne slušate, opet i opet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZVUbcq3sK70[/youtube]

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X