‘Isplazi krovove’ – novi singl i spot grupe Porto Morto

Zagrebački sastav Porto Morto upravo je objavio novi singl naziva ‘Isplazi krovove’ s pratećim video spotom u kojem zahtjevnu i maštovitu glavnu ulogu ima plesač i koreograf Sven Bahat.

Porto Morto 'Isplazi krovove'
Porto Morto ‘Isplazi krovove’

“Naša suradnja sa plesačem i koreografom Svenom Bahatom počela je prije tri godine u trenutku kada se on vratio sa studija iz Bruxelles, u tom trenutku ga je Klema (svira klavijature, pjeva i snima u Porto Morto), koji je išao s njim u osnovnu školu nazvao i pitao je li zainteresiran za neku vrstu suradnje. Sven mu je odmah rekao: Može idemo nešto, ‘ajmo video! Klema mu je odgovorio: Evo Roko snima i montira, nađite se. Našli smo se, pet minuta šturo popričali i počeli snimati. Nakon toga, princip naše suradnje i upoznavanja je bio taj da smo svaki sunčani dan kad smo obojica bili slobodni, otišli u grad snimati, neznajući što ćemo snimati. Kao glavni uzorak i nešto što je najbolje ispreplelo naše individualne interese bilo je istraživanje i igra između gradskog prostora u odnosu na tijelo. Ovaj spot je nastajao kroz dvije godine takvih isprekidanih snimanja idruženja i montiran je paralelno kroz to vrijeme”, izjavio je za Ravno do dna Roko Crnić iz benda Porto Morto.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KjWnNGcdch0[/youtube]

O samom tekstu pjesme Crnić izjavljuje: “Tekst pjesme je nastao kao osvrt na prolazak između sata na Trgu bana Jelačića i stare Vlaške, na kojem me taj put zaustavilo jedanaestero ljudi predstavljajući mi novu mobilnu ponudu ili tražilo donacije humanitarnog tipa ili molilo da ispunim anketu o brendovima cigareta ili me pokušalo pošpricati novim parfemom ili mi ponuditi komadić sira na čačkalici.”

Album će izaći u travnju i sadržavat će između 13 i 16 pjesama, a možda će biti i dupli album. “Spontani smo oko toga, imamo dosta materijala, ali nam je bitno da kada već radimo album da budemo zadovoljni s njim kao cjelinom i prema tome ćemo birati i sastavljati pjesme koje ćemo njime predstaviti. A nakon toga se posvetiti live svirkama”, zaključio je Crnić.

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X