‘Isplazi krovove’ – novi singl i spot grupe Porto Morto

Zagrebački sastav Porto Morto upravo je objavio novi singl naziva ‘Isplazi krovove’ s pratećim video spotom u kojem zahtjevnu i maštovitu glavnu ulogu ima plesač i koreograf Sven Bahat.

Porto Morto 'Isplazi krovove'
Porto Morto ‘Isplazi krovove’

“Naša suradnja sa plesačem i koreografom Svenom Bahatom počela je prije tri godine u trenutku kada se on vratio sa studija iz Bruxelles, u tom trenutku ga je Klema (svira klavijature, pjeva i snima u Porto Morto), koji je išao s njim u osnovnu školu nazvao i pitao je li zainteresiran za neku vrstu suradnje. Sven mu je odmah rekao: Može idemo nešto, ‘ajmo video! Klema mu je odgovorio: Evo Roko snima i montira, nađite se. Našli smo se, pet minuta šturo popričali i počeli snimati. Nakon toga, princip naše suradnje i upoznavanja je bio taj da smo svaki sunčani dan kad smo obojica bili slobodni, otišli u grad snimati, neznajući što ćemo snimati. Kao glavni uzorak i nešto što je najbolje ispreplelo naše individualne interese bilo je istraživanje i igra između gradskog prostora u odnosu na tijelo. Ovaj spot je nastajao kroz dvije godine takvih isprekidanih snimanja idruženja i montiran je paralelno kroz to vrijeme”, izjavio je za Ravno do dna Roko Crnić iz benda Porto Morto.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KjWnNGcdch0[/youtube]

O samom tekstu pjesme Crnić izjavljuje: “Tekst pjesme je nastao kao osvrt na prolazak između sata na Trgu bana Jelačića i stare Vlaške, na kojem me taj put zaustavilo jedanaestero ljudi predstavljajući mi novu mobilnu ponudu ili tražilo donacije humanitarnog tipa ili molilo da ispunim anketu o brendovima cigareta ili me pokušalo pošpricati novim parfemom ili mi ponuditi komadić sira na čačkalici.”

Album će izaći u travnju i sadržavat će između 13 i 16 pjesama, a možda će biti i dupli album. “Spontani smo oko toga, imamo dosta materijala, ali nam je bitno da kada već radimo album da budemo zadovoljni s njim kao cjelinom i prema tome ćemo birati i sastavljati pjesme koje ćemo njime predstaviti. A nakon toga se posvetiti live svirkama”, zaključio je Crnić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X