Istarski Indirekt predstavlja prvi glazbeni showcase festival u Beogradu

Istarski Indirekt Music & Art Festival u lipnju je obilježio svoje peto izdanje, a ove jeseni će se održati već treći po redu Indirekt festival u Beogradu (5.- 8. listopada), u organizaciji Dejana Boškovića iz Ammonite Recordsa.

Indirekt Showcase festival u Beogradu
Indirekt Showcase festival u Beogradu

Uslijed regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem regionalne nezavisne glazbene scene, u listopadu 2015. u Beogradu i Novom Sadu, održan je prvi Indirekt u Srbiji. Već iduće godine festival je dobio međunarodnu notu. Potaknuti uspijehom prva dva izdanja i pozitivnim reakcijama posjetitelja i umjetnika, Indirekt širi svoj program i postaje Showcase festival, što znači da beogradsku publiku očekuje najbogatiji glazbeno-edukativni program do sada.

Indirekt oduševljava line up-om od 22 benda

Indirekt nanovo oduševljava selekcijom bendova. U okviru programa sudjelovat će 22 glazbena izvođača i predavači iz čak 10 europskih zemalja, što je značajni napredak u odnosu na prošlu godinu.Festival nudi široku paletu žanrova, od indie folka, rocka, dream popa i bluesa do psihodelije, nu jazza, industriala, elektronike i punka. Nastavlja se ovogodišnja suradnja sa zemljom partnerom Austrijom, Austrian music exportom i prestižnim Waves Vienna festivalom. Predstavljaju bendove: At Pavillon i Gospel Dating Service te dobitnike festivaske nagrade Export Award Waves Vienna festivala, indie blues rock duo Cari Cari, koje smo ove godine nastupili i u Umagu. U Istri su nastupila i dva mlada, talentirana kantautora, Jakob Kobal iz susjedne Slovenije i Sir Croissant iz BIH. Hrvatski predstavnici na Indirekt Showcaseu su: Baden Baden, Sleepyheads i (The) Lesser Men. Iz Švedske stižu: Barbarisms i Norma. Mađarska predstavlja dva benda: Dope Calypso i The Immigrants, Technoir će biti ovogodišnji predstavnik za Italiju, a Haze & Ash za Crnu Goru i Srbiju. Srbija predstavlja još 8 izvođača: Auf Wiedersehen, Ana Avramov, Bitipatibi, Dogs In Kavala, Moloa, Nadja, Presing i Triko.

4 festivalske lokacije

Festival će se odvijati na nekoliko lokacija u isto vrijeme u skladu s njihovim senzibilitetom: Dorćol Platz, KC Rex i Majstor za pivo, a 5. listopada na otvorenju u Kulturnom Centru Grad će nastupiti bendovi Triko i Barbarisms.

Konferencije i radionice

Osim koncerata, koji su u prvom planu, program u Dorćol Platzu će se sastojati od dnevnih radionica i predavanja eminentnih stručnjaka iz glazbene industrije, namijenjenih edukaciji regionalnih glazbenika, ali i sudionicima u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije glazbenih događaja. Brojne pozitivne promjenesu se desile na europskoj glazbenoj sceni u zadnjih par godina, s čime je upoznat jako mali broj ljudi u Srbiji i Hrvatskoj. Nedostaju brojni kontakti i suradnje. S jedne strane europski glazbenici trebaju više međunarodne pozornosti, brojniju publiku i kontakte s glazbenim stručnjacima, a s druge strane naši glazbenici s europskim.

Bendovi će imati priliku predstaviti se ljudima iz glazbene industrije naše regije i cijele Europe. “Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz glazbenog svijeta održati radionice s idejom da im prenesu svoja znanja, razmjenom iskustva i primjerima iz prakse. Festival je dobra prilika da se stvore kontakti za buduću suradnju”, kaže glavni organizator Indirekta u Beogradu, Dejan Bošković (Ammonite Records)..Ovo je idealna prilika za razvoj (benda, labela, kluba,festivala, agencije..) i širenje na europsko tržište. Zanimljivo je da će bendovi imati priliku prezentirati se za prestižni Waves Vienna showcase festival, za koji će se u Beogradu primati prijave za iduću godinu.

Književni blogovi

Indirekt će se ove godine osim glazbom, baviti i književnošću. Ljubiteljima pisane riječi u subotu 7.listopada u 12:00h će biti predstavljeni najznačajniji književni blogovi četiri blogerice iz regije: Tijana Banović, ugledni web-časopis „Crna ovca” (Srbija), Alis Marić, najčitajniji blog u regionu „Čitaj knjigu” (HR), Ingrid Divković, regionalna blog senzacija i autoricaa hit knjige „J**e li vas ego” (HR) i Tanja Đorđević, iz sjajnog projekta i festivala „ČitamЧиташ” (Srbija).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X