Ivan Grobenski objavio je novi videospot ‘Community’ i dijeli 2×2 ulaznice za promociju albuma u Koprivnici

Ivan i kroz ovu pjesmu oslikava svu parodiju današnjeg društva, letargije i ljudske gluposti dok vas istovremeno tjera da plešete uz soul ritmove i zarazni refren,

Ivan Grobenski (foto: Bojan Koštić/Screenshot)

Ivan Grobenski objavio je novi singl i videospot za pjesmu “Community” s nedavno objavljenog albuma “Apocalipstick”. I baš kao što je jedan glazbeni urednik u sklopu radijske glazbene ljestvice izjavio #svijet gori, a Ivan se šminka#, Ivan i kroz ovu pjesmu oslikava svu parodiju današnjeg društva, letargije i ljudske gluposti dok vas istovremeno tjera da plešete uz soul ritmove i zarazni refren “We are community”.

‘Redatelj spota je Bojan Koštić s kojim surađujem još od prvog albuma, a najrecentnije na spotu za pjesmu “Gender Reveal Party”. Iako sam dosad njegovao “one take” estetiku spotova i želio vidjeti dokle možemo dogurati takav koncept, ovaj je spot konceptualno i vizualno potpuno drugačiji. U 40-ak kadrova prikazuje nekoliko lokacija u Koprivnici (tržnica, željeznički kolodvor, parkiralište trgovačkog centra…) na kojima se inače okuplja community, no društvo ovaj put izostaje i nema nikoga tko bi mogao čuti razna upozorenja iz teksta pjesme. Osim toga, spot nastoji uhvatiti estetiku filma atmosfere u kojem se tipične gradske scene čine pomalo distopijskima, a izostanak ljudi kao da je posljedica stiha “we’ve got 50 years or more with frogs in a pot until it gets too hot to move out of the jacuzzi”.

Grobenski je autor teksta i glazbe, a na “Community” je osim vokalnih dionica odsvirao i bas gitaru. Gostujući glazbenici su Goran Vdović (bubnjevi), Marin Hraščanec (klavir), te prateći vokali Helena Hraščanec, Romana Pavliša i Melani Krog. Aranžman i produkciju zajednički potpisuju Marin Hraščanec i Ivan Grobenski.

Uz premijeru spota, Ivan je odlučio čitateljima portala Ravno do dna podijeliti i 2×2 ulaznice za promociju albuma “Apocalipstick” koja će se održati 26. studenog u koprivničkom klubu FUNK. Kako biste sudjelovali u izvlačenju nagrade, na [email protected] nam napišite imena dvaju bendova u kojima je svirao i pjevao Ivan Grobenski. Pobjednike ćemo vjerojatno objaviti u ponedjeljak 14. studenog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X