Ivan Vragolovich, Bonebomb, Jam Ritual i Jabuka – tri koncerta i jedna oproštaljka

Petak navečer se pretvorio u gradsku klupsku turneju, a ono što zvuči nevjerojatno jest da se na sve stizalo…

Bonebomb (Foto: Zoran Stajčić)

U drugom dijelu se publici predstavio gotovo nepoznati sastav Bonebomb. Bio je to tek treći ikad održan koncert iskusnog glazbenog društva kojeg čine Nikola Jerković, Ljubomir Kraljević, Jurica Leikauff, Mario Bočić, Zvonimir Bajević, Vlatko Pejić i Marko Rabatić – glazbenici koji su se godinama kalili kroz sastave poput Legena, Soul Fingersa, Prljavog kazališta, Meritas i drugih. Bonebomb je osmišljen kao filmski bend inspiriran funkom, bluesom, soulom i jazzom, tematski uronjen u instrumentale kojim istovremeno oživljavaju noir Hollywooda 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a da ne bi bilo zabune, sve to autorskim skladbama. Za vizualnu nadogradnju Bonebomba pobrinula se Iva Kolar, čije su stripovsko-filmske ilustracije bile projicirane na velikom platnu tijekom koncerta. Da je retro revijalni ton itekako odgovarao publici moglo se vidjeti i po tome što se po izlasku iz dvorane javio interes nekih za kupovinom CD-a prvijenca „What Do You Think This Is?“.

Jam Ritual u Bikers Beer Factoryju (Foto: Zoran Stajčić)

Nastavak koncertne turneje odveo me u Bikers Beer Factory, klubu u kojem su obično na pozornici cover rokeri, ali ovog puta to je bio Jam Ritual – mladi varaždinski bend koji se prije nekoliko mjeseci predstavio i na našem Inkubatoru u Tvornici kulture. Jam Ritual je autorski blues rock četverac ispred kojeg je karakteristični blues tenor Toni Tkalone zbog kojeg ovaj bend iskače iznad većine svojih vršnjaka (članovi Jam Rituala u prosjeku imaju 21 godinu) koji su se uhvatili instrumenta. Jam Ritual je ozbiljna nada domaće scene kad se gleda segment rock mainstreama, dakle bend koji nije iznikao iz punka, već iz bluesa, uživo toliko siguran i čvrst da u trenutku kad grunu na pozornici izazivaju znatiželju onih koji se nezainteresirano vrzmaju po klubu kako bi vidjeli koji to anonimci deru stopostotni rock. Nekako je to osnovni preduvjet za svaki mladi bend, nema te spike koja može učiniti ono što mora glazba. Bend se trenutno kali po zagrebačkim klubovima. Nedavno je to bio Hard Place, jučer Bikers Beer Factory, a 9. svibnja će zatresti Spunk, pa je topla preporuka da ih se tom prilikom pogleda i posluša. Jam Ritual nudi sve, samo ne razočaranje, i pored toga 20 im je godina tek…

Moj epilog večeri bio je u Jabuci u kojoj se sinoć dogodila posljednja zajednička DJ večer Dabija i Sanjina – dvojca koji je godinama zajedno uveseljavao uši onih iz urban orientated populacije. A zašto su prekinuli zajednički angažman? Nikome osim njima dvojici nije jasno zbog čega, jer se na oproštaljki plesalo do jutra, kako to obično biva… A možda jednog dana budu prvi koji će među DJ-ima pokrenuti trend reuniona. Zašto bi samo bendovi imali to ekskluzivno pravo?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X