Ivana Picek postala Pi i objavila album ‘Časna lubanjska’

Talentiranu producenticu i multiinstrumentalisticu Pi mnogi poznaju kao Ivanu Picek, u brojnim očima jedna od najzanimljivijih hrvatskih glazbenica nove generacije, čiji tekstovi iskaču od svih onih klasičnih interpretacija ljubavi, patnje i sličnih termina.

Pi
Pi

Nedavno je stvarala glazbenu pratnju na recitalima Rade Šerbedžije posvećene Arsenu Dediću, a također je poznata kao pjevačica popularnog psihodeličnog rock benda Pridjevi, koji su izdali vrlo uspješan album u Americi. Godine prolaze, dok se talentirana Pi bavi smionim usmjeravanjem budućnosti hrvatske glazbe.

Album zanimljivog imena, a koji iza toga krije još zanimljiviji sadržaj, ovih je dana ugledao svjetlo dana. Planine, mračne šume, kraljevi, lijesovi i demoni te odabiri i katarze koje u ovozemaljskom životu moramo proživjeti, čine ovaj album specifičnim. Od uvodnog rominjanja kiše, neovozemaljskih vokala i divnih dionica harfe te ostalih magičnih instrumenata, pa sve do vrlo mračnih beatova i djelomične party atmosfere, album “Časna lubanjska” završava žuborom, asocirajući na krv i znoj osobe koja daje svoj život za umjetnost. “Ovo je prvi pravi album Ivane Picek, a sve do sada je bila igra – čarobna i vilinska” – pojašnjava službeni PR multiintrumentalistice Pi.

>> Poslušajte album: Pi ‘Časna lubanjska’

Pi jednostavno i iskreno navodi da je sve zvukove, instrumente i vokale snimila u svojoj sobi, pritom otkrivši cijeli novi svijet snimanja i produkcije. Prvi puta se okušala u miksanju i obradi pjesama. Za artwork su zaslužne djevojke iz NJI3 (Franka Tretinjak, Dina Milovčić i Tessa Bachrach Krištofić). U samom nastanku albuma, osim Pi (koja je uradila sve, od snimanja do produkcije i miksa pjesama), sudjelovali su Marko Kuten (beskonačna kreativnost i osjećaj za aranžman brojnih magic synth dionica, pojedinih dionica ukulelea i back vokala na pjesmi Kralj Matijaš) i mladi zagrebački producent Arian Vuica – Dr. Strapazoot iz GODSOUNDZ-a, koji zaokružuje miks i master albuma (poznatiji po suradnji sa hrvatskim Kukusom, High Fiveom i brojnim stranim glazbenicima).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X