[email protected] Medošević & Borgie singlom ‘Tužno osjećanje’ predstavljaju novi album

‘Opera u Sydneyu’ nasljednik je albuma ‘Granulo je sunce’ iz 2016. godine.

  •  
  •  
[email protected] Medošević & Borgie ‘Opera u Sydneyu’

Nakon objavljivanja samostalnog prvog albuma “Granulo je sunce” iz 2016. godine, [email protected] Medošević je za sljedeći album uzeo pojačanje u ritam sekciji Borgie (Bernard Vukić na bubnju i Berislav Pavišić na basu). Paralelno s promocijom prvijenca, Medošević je s Borgiama započeo raditi drugi album, za koji se znalo da će biti svojevrstan naklon svim teenage glazbenim utjecajima kojima su članovi bili izloženi tijekom dugogodišnjeg i nedovršenog procesa odrastanja i sazrijevanja. To je još više došlo do izražaja kada je u Borgie na mjesto bubnjara došao Kristian Debeuc, koji je s Izetom svirao u pretvorbenim ’90-ima, a nešto kasnije i s Berom. Dakle, nepoznanica nije bilo; moralo se naći mjesta za neke momke iz Detroita, Vinkovaca, Londona, Tacome i još pokojeg mjestašca. A to ustvari znači da je drugi album naslonjen na zvuk Stoogesa, MC 5, Motowna, prve inkarnacije Majki, Motorheada, Sonicsa…

“I ništa od “Opere” ne bi bilo da nije bilo frendova koji su podmetnuli svoja leđa za bend u različitim fazama stvaranja albuma. Svi oni su navedeni i zapisani na omotu albuma. “Opera” ne donosi ništa revolucionarno novo u glazbenom smislu, ali otkriva svoje korijene i to čini do jaja – nikakva konfekcija, nego šivanje po mjeri: Savile Row rokenrola.” – poručuju Izet i Borgie.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X