Izašao dokumentarni film i soundtrack filma o životu Billie Holiday

Na petak 13. izašao je film o životu jazz glazbenice, a s njim je objavljena i prateća kolekcija njenih iznimnih izvedbi ‘Billie: The Original Soundtrack’.

Billie: The Original Soundtrack

Kreiran poput filmskog noira, “Billie” u režiji Jamesa Erskinea istražuje priču o najvećoj svjetskoj jazz pjevačici, čiji je život zagašen u kontroverzi, kroz bogatstvo nikad čutih kaseta koje je sedamdesetih godina prošlog stoljeća snimila novinarka Linda Lipnack Kuehl.

Tijekom osam godina Kuehl je ušla u trag i snimila preko 200 sati intervjua s izvanrednim i briljantnim likovima koji su nastanili kratak i buran život ikonične i kontroverzne pjevačice. Ali nakon Kuehline neočekivane smrti, njezine se vrpce nikad nisu čule. Do sada.

Koristeći najmodernije tehnike kako bi svoje izvedbe po prvi puta oživjele u boji, zajedno sa snimkama kućnih filmskih zapisa, posebno snimljenim materijalom, arhivom i slikama, “Billie” je napravljen kao filmski noir i bilježi složenost života legende očima žene koju je njena opsesija dovela do vlastite misteriozne smrti.

S izlaskom filma objavljen je i soundtrack.

Billie: The Original Soundtrack – popis pjesama:

1. Now or Never
2. God Bless the Child
3. Hoppin’ Around
4. Blues are Brewin’
5. Funeral in New Orleans
6. Fine and Mellow
7. Strange Fruit
8. Just One More Chance
9. My Man
10. I Only Have Eyes For You
11. I’ll Never Smile Again
12. Don’t Explain
13. I Loves You, Porgy

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X