Izašao je ‘Heart of the Free’, novi album Inner Terrestrialsa

Peti studijski album britanskog sastava Inner Terrestrials naziva ‘Heart of the Free’ prvo je izdanje nakon više od osam godina.

Inner Terrestrials ‘Heart of Free’

Ovaj kultni bend iz južnog Londona sa stažom od preko 25 godina na sceni poznat je po svom društveno osviještenom i angažiranom punk zvuku uz snažne utjecaje ska, reggae, dub i folk glazbe. Izdanje zajedničkim snagama potpisuju etikete Mas Prod i Maloka iz Francuske te hrvatski PDV.

“Heart of the Free” snimljen je uživo u studiju Garage (Menilmontant, Paris) pod zvučno-inžinjerskom palicom Tristana Maziera. Inače, poznatog po radu s imenima kao što su Iggy Pop, Charles Bradley i Foals. Tekstualne teme koje se protežu materijalom bave se trenutnom politikom klimatskih promjena, propadanjem istine, propitkivanjem propagande uz obrađivanje tema slijepoj odanosti korumpiranim i profiterskim strukturama vlasti.

Osnovani su 1994. od strane osnivačkih članova Jaya (glavni vokal / gitara) i Frana (bass / prateći vokal). Bubnjar Ben im se pridružuje 2014. s kojime postižu sjajnu međuljudsku kemiju te nastavljaju dalje širiti svoj prepoznatljivi jump-up zvuk. Inner Terrestrials su sastav koji je proputovao cijeli svijet potičući ljude na razmišljanje i slušatelje da obrate pozornost na svoj eklektični miks (pod)žanrova bogatog izobilja anarhične plesnosti.

Album je dostupan u CD i digitalnim formatima (download/stream). Biti će dostupan i kao vinilno izdanje! Prednarudžbe su krenule te se fizički primjerci mogu očekivati tokom ožujka.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X