Izdavač povukao singl Black Lipsa nakon optužbi o zlostavljanju protiv člana benda

‘Optužbe jednostavno nisu istinite’, kaže gitarist Black Lipsa Cole Alexander.

The Black Lips u Vintage Industrialu (Foto: Roberto Pavić)

Talijanska izdavačka kuća Wild Honey povukla je 7-inčni singl grupe Black Lips, koji je trebao biti objavljen prošlog mjeseca, zbog “određenih optužbi” protiv jednog člana benda. Singl vinil s obradama “Colt 44” Freda Colea i “Alone and Forsaken” Hanka Williamsa trebao je izaći 22. listopada uoči europske turneje benda, ali nikada nije objavljen.

U izjavi za Pitchfork glasnogovrnik kuće Wild Honey je rekao da je ubrzo nakon što je najavio 7-inčni singl, upozoren na “određene optužbe” koje su “iznijete protiv jednog člana benda”.

“Iz poštovanja prema svim uključenim, našem osoblju, kolegama i umjetnicima koji s kojima smo potpisali ugovor, odlučili smo povući izdanje. To nije odluka koju smo donijeli olako, ali vjerujemo da je to ispravna stvar u datim okolnostima… Osuđujemo svaki oblik zlostavljanja i svaki oblik diskriminacije”, stoji u izjavi iz Wild Honeya.

Wild Honey nije imenovao člana Black Lipsa na kojeg se odnose optužbe. Međutim, prema Pitchforku, glazbenik Doug Tuttle, koji je ranije ove godine objavio pjesmu za Wild Honey, kritizirao je izdavačku kuću prošlog mjeseca na društvenim mrežama zbog planiranja izdavanja glazbe Black Lipsa i zatražio da se njegov singl povuče iz labela.

Navodno se referirao na članak Los Angeles Timesa iz siječnja o navodnoj kulturi seksualnog zlostavljanja u vezi s kalifornijskom garažnom rock izdavačkom kućom Burger Records, koja je ponovno izdala nekoliko albuma Black Lips na kaseti. U članku LA Timesa, žena po imenu Emily Langland tvrdila je da joj je gitarist Black Lipsa Cole Alexander slao “seksualno neprikladne” tekstove kada je ona imala 17 i da je Alexander imao s njom seksualni odnos kada je ona imala 18, a on 30 godina.

Alexander je odbio komentirati za Times, ali je dao izjavu za Pitchfork o komentarima Wild Honeya, rekavši da “optužbe jednostavno nisu istinite i nemamo drugog komentara”.

Pitchfork je također izvijestio da Black Lips nisu potpisali ugovor sa svojim dugogodišnjim izdavačem Vice Recordsom. Bend je navodno još uvijek u odnosu s Fire Recordsom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X