Izlazi još jedan izgubljeni album Johna Coltranea, ‘Blue World’

Pronađena snimka donosi glazbu snimljenu 1964. za potrebe kanadskog art filma.

John Coltrane “Blue World”

Ovoga rujna etiketa Johna Coltranea Impulse!/Ume objavit će novi album tog legendarog saksofonista, “Blue World”, snimljen 1964. za potrebe fima “Le chat dans le sac” (“Mačak u vreći”) kanadskoga redatelja Gillesa Groulxa. U filmu je korišteno svega desetak od ukupno snimljenih 37 minuta glazbe koja će se naći na novom albumu.

Kao i lani objavljen album “Both Directions at Once: The Lost Album”, i “Blue World” donosi glazbu koju je legenda jazza snimila sa tzv. klasičnim kvartetom koji su činili pijanist McCoy Tyner, basist Jimmy Garrison i bubnjar Elvin Jones. Album je snimljen u lipnju 1964. između dva Coltraneova remek-djela, “Crescent” i “A Love Supreme”, a donosi nove verzije pjesama koje je Coltrane već ranije snimio: “Naima” s albuma “Giant Steps” iz 1960. ; “Village Blues” i “Like Sonny” s “Coltrane Jazz” iz 1961. te “Traneing In” s “John Coltrane With the Red Garland Trio” 1z 1958. godine. Naslovna pjesma varjanta je broja “Out of This World” Harolda Arlena koju je Coltrane objavio na albumu “Coltrane” iz 1962., a sada je dostupna kao najavni singl.

Album će biti dostupan 27. rujna na CD-u, vinilu i kao digitalni download.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X