Izlog suvremenog zvuka vodi zainteresirane u Budimpeštu u Prostorno-zvučni institut

SC-ov Izlog suvremenog zvuka vodi na izlet u budimpeštanski prostorno-zvučni institut za samo 100 kn i nudi izdašan program zagrijavanja.

  •  
  •  
Prostorno-zvučni institut u Budimpešti
Prostorno-zvučni institut u Budimpešti

Izlog suvremenog zvuka, međunarodni festival suvremene glazbe, na svom će četvrtom izdanju okupiti gotovo 100 umjetnika iz 12 zemalja: Francuske, Nizozemske, Švedske, Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Austrije, Meksika, Norveške, SAD-a, Portugala i Mađarske. Od 4. do 7. svibnja, glazbenici, glazbeni istraživači, umjetnici zvuka, skladatelji i performeri u četiri će se dana publici Izloga predstaviti kroz 30 programa. Proljetno glazbeno druženje u Studentskom centru okuplja vodeća imena suvremene glazbene scene kao i ona koja tek dolaze. Izlog je istraživanje, proces i razvoj, daje prednost glazbenoj zajednici odnosno sceni radije nego zakonitostima i pravilima glazbene industrije.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Dosad su nas zagrijali francuski jazz-pop trojac The Drops te elektroakstično-prostornoakustičko istraživanje Anthee Caddy i Miodraga Gladovića, a od četvrtka, 28. travnja, umjetnik, istraživač i dizajner, Hrvoje Hiršl u dvorani SEK Teatra &TD u Hrvatskoj prvi put predstavlja Rezonancu(Zvono), zvučnu instalaciju koja problematizira odnos objekta, prostora i publike.Instalacija je postavljena do 4. svibnja kada će Hiršl izvesti performans u interakciji s Rezonancom. Ulaz je besplatan, a radno vrijeme za trajanja izlaganja potražite na izlog.sczg.hr.

Koncert nezaobilazne figure na svjetskoj avangardnoj sceni, trubača Franza Hautzingera te izvanredne vokalistice, inače i klarinetistice Isabelle Duthoit zakazan je za 3. svibnja u Polukružnoj dvorani &TD-a, uz besplatan ulaz. Koncert je dio višegodišnje suradnje s prijateljima iz Multimedijalnog instituta MaMa.

Posebno iznenađenje za publiku Izloga, zakazano za posljednji dan, nedjelju 8. svibnja, najavila je voditeljica Muzičkog salona, Davorka Begović: „Ove godine vas Izlog vodi na izlet! Nakon četiri dana zajedničkog uživanja u suvremenom zvuku i druženja u Studentskom centru, u nedjelju 8. svibnja, vodimo vas u prostorno-zvučni institut u Budimpešti – novi centar za istraživanja i razvoj na području spatial sounda. Otvoren je i trajno smješten u Budimpeštu prije nekoliko mjeseci, a osnovao ga je kolektiv inženjera, istraživača i umjetnika 4DSOUND koji od 2008. godine kontinuirano radi na razvoju prostorno-zvučne tehnologije. Produkcija i reprodukcija zvuka uz pomoć hardvera i softvera koje su razvili, u mnogočemu mijenja našu dosadašnju zvučnu odnosno prostorno-zvučnu percepciju, zbog čega potencijal i mogući utjecaj ovog sustava na budućnost glazbe neki uspoređuju s izumom ozvučenja. Također, naši su partneri iz 4DSOUND-a prepoznali rad multimedijskog umjetnika Davora Sanvincentija koji je trenutno na trotjednoj rezidenciji u institutu, pa ćemo upravo u sklopu izleta 8. svibnja čuti i doživjeti Davorov umjetnički istraživački rad.“

Za Izlogov izlet, zainteresiranoj publici valja izdvojiti ukupno 100 kn – autobusna karta/ulaznica može se kupiti na blagajni Teatra &TD. Polazak je zakazan je za 8.5. (nedjelja) u 9 sati, iz Studentskog centra (Savska 25), a planirani povratak u Zagreb navečer oko 22 sata. Detaljnije informacije i upute na: izlog.sczg.hr.

U programu samog Izloga nastupaju, sviraju, pjevaju, predaju, predstavljaju, performiraju, priređuju: Fred Frith, Pioniri Tvornice zvuka, Šumovi protiv valova, Heike Liss, Tim Hodginson, Black Page Orchestra, Diego Espinosa i mnogi drugi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X