Jabadera – ‘klinici’ vrte svoj film i film je dobar

Jabadera je četveročlani bend koji svira alternativni rock s tekstovima na hrvatskom jeziku i upravo je objavio svoj prvi EP ‘Najbolje što znam’ (El Records / Menart). Nastupali su dosad po zagrebačkim klubovima te festivalima zajedno s imenima poput Kawasaki 3p i M.O.R.T..

Jabadera (Foto: promo)

Jabadera postoje tri godine i surađuju s mentorom Tomislavom Šnidarićem (Go no Go, Keen Not Mean, Ruiz,) u sklopu El Musicante glazbene škole, i svira u postavi: Valentina Ević (vokal i gitara), Sara Klikić (bubanj) i Lovro Gojčeta (gitara) su studenti, a srednješkolac Vid Penezić  svira bas gitaru.

Posebnost cijele priče je što su oni jedini učenici neke glazbene škole u Hrvatskoj koji su kao tinejdžeri snimili na profesionalnoj razini autorski materijal i samostalno ga kroz svoju izdavačku kuću promoviraju

Cijelu priču vode članovi grupa Jabadere i Slanaca (čiji album izlazi sljedeći) s ciljem da privuku vršnjake istomišljenike, te tako uz puno truda okupe zajednicu kreativaca (ne samo glazbenih nego i vizualaca, onih koji znaju pisati itd). Dakle rade na izgradnja platforme u sklopu koje mladi glazbenici ili već bendovi mogu snimati, promovirati, bookirati i općenito sudjelovati u izgradnji svježe nove urbane kulture. Ciljana publika su bendovi i pojedinci još nedovoljno zreli za samostalne korake, a to je točka u kojoj mnogi odustanu.

Jabadera ‘Najbolje što znam’

El Musicante kao glazbena škola kroz svoj El Pro program tako nadilazi očekivane okvire nudeći motiviranim i talentiranim polaznicima bonus edukaciju iz studijskog snimanja, vođenja glazbenih projekata, vođenja izdavačke kuće, komunikacije s medijima, promotorima i organizatorima a sve s ciljem da aktivnim angažmanom kroz muziku budu pozitivna promjena i primjer u društvu.

“Najbolje što znam” (EP) – riječ je o pet autorskih pjesama snimljenih od veljače do rujna 2021. u El Records studiju. Snimatelj i producent je Tomislav Šnidarić,
a miks i master radio je Kristijan Vasilić iz studija Mamut.

“Najbolje što znam”, popis pjesama:

1. 100 razloga
2. Samo broj
3. NE
4. Bljesak
5. Najbolje što znam

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X