Jam Ritual objavio kompletan album na Youtubeu

Varaždinski Jam Ritual objavio je u ožujku album prvijenac. Album naziva ‘Greasebucket’ objavljen je u potpunosti na Youtube kanalu sastava. Nakon podužih pregovora sa domaćim diskografskim kućama, momci iz Jam Rituala odlučili su album objaviti samostalno. Kako navode članovi Jam Rituala, prvenstveno su htjeli učiniti album dostupan svima, besplatno.

Jam Ritual
Jam Ritual

Deset pjesama koje se nalaze na albumu odišu energičnim i zaraznim refrenima te bogatim,ali opet nepretencioznim solo dionicama. ”Kompletan album zamišljen je od samog početka kao jednostavan, u prvu ruku zanimljiv slušateljima”, navode momci iz Jam Rituala. Album je sniman u mostarskom studiju MC Pavarotti na analognoj SSL konzoli koju su između ostalih za snimanje odabrali U2, Bob Marley te Sex Pistols. Samim time moglo bi se reći da ovaj album od samog početka ima vrhunski pedigre. Završni mix i mastering napravljeni su u Ljubljani na SAE institutu od strane Matka Grgasa te Ivana Bana. Uz stalnu postavu benda koju čine: Toni Tkalec (vokal, gitara), Karlo Merkaš (bass gitara), Matija Burek (bubanj) i Edvin Đerahović (gitara), na albumu su gostovali: Rajko Ray Puclin (klavir, hammond), Jelena Žnidarić – Zsa Zsa L’amour (back vocal) i Maja Mirić (back vocal). Dizajn albuma potpisuje mladi kreativac Fran Mubrin.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6XeQTI9D0K8[/youtube]

Album je dostupan na Youtube profilu Jam Rituala gdje je omogućeno besplatno slušanje albuma. No, ukoliko netko želi svoj materijalni primjerak albuma, može se naručiti putem Facebooka ili Web stranice sastava, odnosno elektroničke pošte: [email protected]

Premijerno se pjesme s novog albuma mogu uživo čuti 20. ožujka u klubu Klub u Zagrebu, gdje će kao predgrupa nastupiti Mahatma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X