James Blake objavio album ‘Overgrown’

Bogatog zvuka i ispunjen emocijama, album “Overgrown” prikazuje koliko se u posljednje dvije godine život promijenio 24-godišnjem londonskom glazbeniku. Predstavivši se s nekoliko EP izdanja i upečatljivim debitantskim albumom, James Blake je 2011. godine utjecao na dubstep žanr i usmjerio klupsku underground bass-kulturu Velike Britanije u gotovo neočekivanom pravcu.

James Blake (Foto: Universal Music)

Za mladog britanskog glazbenika i producenta Jamesa Blakea priča o novom albumu započinje s Joni Mitchell. Njegova najdraža kantautorica posjetila je njegov koncert u Los Angelesu prije dvije godine, kada ju je konačno i upoznao. “Tada sam naučio mnogo od nje; ona je prorok”, nije skrivao oduševljene.

Tada su najviše pričali o trajnosti; kako preživjeti i napredovati kao umjetnik. Pri povratku za London, inspiriran tim susretom, James je napisao pjesmu “Overgrown”, po kojoj je njegov novi studijski album dobio i ime.

“Ta pjesma je najbolje što sam do sada napisao i nosi najsnažniju poruku na albumu…” objašnjava James, “…a Joni utjelovljuje njen smisao. Ona je bila iskra koja je inspirirala tu pjesmu”.

Bogatog zvuka i ispunjen emocijama, album “Overgrown” prikazuje koliko se u posljednje dvije godine život promijenio 24-godišnjem londonskom glazbeniku. Predstavivši se s nekoliko EP izdanja i upečatljivim debitantskim albumom, James Blake je 2011. godine utjecao na dubstep žanr i usmjerio klupsku underground bass-kulturu Velike Britanije u gotovo neočekivanom pravcu. To mu je donijelo nominacije za Mercury, Brit i Ivor Novello nagrade, odvelo ga na svjetsku turneju i omogućilo mu susret s fanovima diljem svijeta, kao i suradnje s Jay-Z-em, Kanye Westom, Bon Iverom, Björk, te reperom RZA, koji i gostuje na novom albumu, u pjesmi “Take A Fall For Me”.

Zanimljivo je i kako je Jamesov otac, glazbenik James Litherland, savjetovao mladog glazbenika da se koncentrira na pisanje tekstova pjesama i napreduje kao tekstopisac, što mu je svakako pošlo za rukom. Produkcijom novog izdanja bavio se sam James, osim za pjesmu “Digital Lion”, koju produkcijski potpisuje Brian Eno.

“Overgrown” je upravo objavljen i u Hrvatskoj.

Popis pjesama – standardna verzija:
1. Overgrown
2. I Am Sold
3. Life Around Here
4. Take A Fall For Me (feat. RZA)
5. Retrograde
6. DLM
7. Digital Lion
8. Voyeur
9. To The Last
10. Our Love Comes Back

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X