James Dean ‘oživljen’ CGI tehnologijom za novu ratnu dramu o vijetnamskom ratu

Filmska zvijezda koja je u 24. godini 1955. poginula u automobilskoj nesreći posthumno će zaigrati u novom filmu ‘Finding Jack’.

James Dean u filmu ‘Buntovnik bez razloga’ (Foto: Wikipedia)

U režiji Antona Ernsta i Tati Golykh “Finding Jack” dolazi kao projekt produkcijske kuće Magic City Films koja ima dozvolu za korištenja Deanovog lika od obitelji Jamesa Deana.

Kanadski VFX Imagine Engine radit će zajedno s južnoafričkom VFX kompanijom MOI Worldwide na filmskom oživljavanju onog što su opisali kao “realistična verzija Jamesa Deana”.

“Finding Jack” je filmska adaptacija romana Garetha Crockera koja se bavi otpuštanjem 10.000 ‘pasa rata’ po završetki rata u Vijetnamu. CGI Dean će tumačiti lik Rogana, inače druga po važnosti uloga u filmu.

“Tražili smo savršen lik da bismo prikazali ulogu Rogana, lik koji ima neke ekstremno složene lukove karaktera. Nakon višemjesečnog istraživanja odlučili smo se za Jamesa Deana”, rekao je Ernst, koji također producira s Golykhom za Magic City Films zajedno s Donaldom A. Bartonom iz Artistry Media Group.

“Osjećamo se vrlo počašćenim što nas njegova obitelj podržava i poduzimat ćemo sve mjere opreza kako bi njegovo nasljeđe kao jedne od najapsulnijih filmskih zvijezda do danas ostalo netaknuto. Obitelj to smatra svojim četvrtim filmom, filmom kojeg Dean nikad nije stigao snimiti. Ne namjeravamo iznevjeriti njegove obožavatelje”, izjavio je jedan od redatelja filma “Finding Jack” za Hollywood Reporter.

Pretprodukcija filma zapožinje 17. studenog, a planira se da film premijerno zaigra na američki Dan veterana 2020. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X