Japanski Premijeri i Vava predstavljaju singl ‘Trembling Knees’

‘Trembling Knees’ je drugi po redu singl s albuma ‘New Green Cabaret’, produkt višegodišnjeg zajedničkog rada Japanskih Premijera i Vlade Simcicha Vave. Muzička eksperimentiranja i vrlo osobni ulog svakog od sudionika napravili su cjelinu sastavljenu od deset dijelova, međusobno pomiješanih, a istovremeno savršeno složenih instrumentalnih i vokalnih skladbi.

Japanski Premijeri i Vava – Trembling Knees

“Trembling Knees” je nastala od Vavinih instrumentalnih eksperimentiranja jer je inicijalna ideja bila snimiti instrumentalni album. Putem su ipak shvatili da neke skladbe moraju biti baš pjesme. Inspiracija za stihove je bila pjesma benda Genesis, “Home By The Sea”, inače benda kojeg Japanski Premijeri vole u svim njegovim iteracijama.

“Odabir klavijatura je bio ključan za ovu pjesmu i namjerno je takav. Baš zato da bi podsjećao na onaj riječki zvuk osamdesetih godina, kad su farfise i ostale tipke bile vrlo dominantan dio tog zvuka. “To je nekakva naša poluironična i poluprava posveta tom soundu”, kažu Japanski Premijeri.

Tekst su napisali Enver Krivac i Moris Mateljan, glazbu zajedno potpisuju Krivac, Mateljan i Simcich, a vokal u ovoj pjesmi je Lorena Žuvić, inače i glavni vokal Japanskih Premijera.

Jezgru Japanskih Premijera čini autorski trio u sastavu Marin Juričić, Enver Krivac i Moris Mateljan, svi zaduženi za razne instrumente u konstantnoj potrazi za novim iskustvima i iznenađenjima. Suradnja s Vavom je dosad bila tek povremena, uz mnogo međusobnog respekta, no onog trenutka kada su odlučili zajedno snimiti album motiv se udvostručio te su nakon više od dvije godine strpljivog rada uspjeli dovršiti materijal. Štoviše, nekoliko je pjesama moralo ispasti iz konačnog rasporeda jer je konačni cilj albuma vinilno izdanje, koje tolerira ipak ograničenu minutažu, a da se pritom održi valjana kvaliteta i dubina zvuka.

“New Green Cabaret” je ravnopravno raspoređen između pjevanih songova i instrumentalnih komada, a zanimljivo je da su svoje glasove albumu ustupile članice proširene glazbene obitelji Japanskih Premijera, Petra Gržetić Fućak i Lorena Žuvić. Kao posebna gošća u pjesmi Eon Blues se pojavljuje Iva Močibob iz grupe Turisti.

Limitirano izdanje “New Green Cabaret” će se pojaviti na vinilu tijekom godine, a njezino vizualno oblikovanje je napravio Mladen Stipanović (SMART69), dok je atraktivne fotografije napravio beogradski fotograf Blagoja Pešić. Album je producirao Enver Krivac, koji je ujedno pod pseudonimom JPTV i autor spotova za sve video uratke s ovog materijala. Konačni mastering potpisuje Matej Zec iz studija GIS, Kastav.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X