Jarvis Cocker bit će član žirija na ovogodišnjoj dodjeli Mercury Prize

Godišnja britanska nagrada za najbolji album godine, koju je prošle godine osvojio Benjamin Clementine za ‘At Least For Now’, ove će se godine održati 15. rujna. Slaveći 25. godišnjicu postojanja nagrade, odlučili su povećati broj članova žirija, pa je tako u ovu priču ušao i Jarvis Cocker.

Jarvis Cocker (Foto: Wikipedia)
Jarvis Cocker (Foto: Wikipedia)

Najavni event za Mercury Prize “2016 Albums of the Year” bit će emitiran uživo na BBC Radio 6 Music 4. kolovoza, a odmah potom otvorit će se i internetsko glasanje koje će muzičkim fanovima omogućiti da odaberu prvog od šest ovogodišnjih finalista, a konačni će pobjednik biti odabran od strane stručnog žirija koji će svoje odluke temeljiti isključivo na umjetničkoj vrijednosti. Svih će šest finalist, kao i konačni pobjednik, biti objavljeni na priredbi koja će se dogoditi 15. rujna.

Jarvis Cocker, i sam ponosni vlasnik ove nagrade koju je Pulp osvojio 1996. za album “Different Class”, pridužit će se žiriju u kojemu će zasad još sjediti i Kate Tempest, Jamie Cullum, Ellie Rowsell iz Wolf Alice, producent Naughty Boy i Annie Mac. Ostali članovi žirija bit će najavljeni sljedećih tjedana.

Ovogodišnja će se dodjela po prvi održati u Eventimu Apollo u londonskom Hammersmithu, a na priredbi će uživo nastupiti nominirani za nagradu. Osim toga, specijalno za proslavu 25. godišnjice nagrade, BBC će na poklon gledateljima ustupiti live prijenose na televizij BBC Four i na radiju 6 Music.

Za ovogodišnju nagradu za najbolji album nominirani su: Villagers, Bloc Party, Metronomy, The xx, Savages, The Last Shadow Puppets, David Bowie, Radiohead, The Stone Roses, Turin Brakes, Daughter, Gorillaz, Suede, Field Music, Mystery Jets, Money, Foxes i Oasis.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X