Jason Newsted progovorio o odlasku iz Metallice

Razloge je otkrio na britanskom Scuzz TV-u, a trebalo mu je trinaest godina da izbaci to iz sebe.

James Newsted (Wikipedia)

A razlog je ukratko ovaj: egu Jamesa Hetfielda se nije svidjelo što Newsted sa strane svira u grupi Echobrain, koja se svidjela svima u menadžmentu Metallice. „Iz menadžmenta su bili oduševljeni, htjeli su preuzeti brigu o bendu, a Jamesu se to nije svidjelo“, rekao je Jason Newsted u jednosatnom intervju za britansku televiziju Scuzz TV, prvi put govoreći iskreno o događajima od prije trinaest godina koji su doveli do njegova napuštanja najvećeg rock benda na svijetu.

„Pitao me mislim li ozbiljno nastaviti s Echobrainom. Kad sam odgovorio pozitivno, ističući da to ni na koji način neće smetati karijeri Metallice, James je rekao da su u Metallici mogući i drugačiji angažmani. To je bio trenutak kad sam odlučio otići“, prisjećao se bivši basist Metallice, koji je s bendom Newsted nedavno objavio prvijenac „Heavy Metal Music“. Za one koji u svemu vole tražiti neko „više značenje“, napomenimo da je Jason Newsted iz Metallice otišao 27. rujna 2000., na isti dan kada je grupa, puno godina ranije, tragično izgubila još jednog basista, Cliffa Burtona.

U iznimno iskrenom i zanimljivom intervjuu, Newsted se prisjetio i svojih mučnih prvih dana u Metallici, anegdota sa snimanja ranih albuma, pokušavao je objasniti zašto su „Load“ i „Reload“ ispali kako su ispali, alkoholizmu i ostalim internim problemima unutar benda, a nije propustio ismijati dokumentarac „Some Kind of a Monster“. Ipak, na kraju je podvukao da će „uvijek biti dio Metallice, što mu nikada nitko neće moći oduzeti“. Uostalom, evo intervjua:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GFiTkWPZ8xU[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X