Jean Michel Jarre poriče pregovore o bijegu od francuskog super poreza

Francuski skladatelj elektronske glazbe poriče pregovore o premještanju svojih poslova u Veliku Britaniju

Jean Michel Jarre (Foto: Nino Šolić)

Jean Michel Jarre prošli tjedan boravio je u Londonu. 31. prosinca Downing Street je službeno potvrdio da je umjetnik bio na poslovnom sastanku s dužnosnicima Britanske vlade. Službena izjava glasnogovornika te institucije glasi: “Jean Michel Jarre susreo se sa službenicima Downing Streeta vezano uz Tech City, Londonski media i tehnološko sjedište koje privlači sve više poduzetnika i tvrtki iz cijelog svijeta u tehnološki klaster smješten na istoku Londona, i čiji daljnji rast s oduševljenjem pozdravljamo.”

S druge strane kanala predsjednik Françoise Hollande pozdravio je takozvani super porez od 75% za pojedince čiji godišnji prihodi premašuju iznos od milijun eura. Iako je na takav porezni prag trenutno stavljen veto od strane francuskog Ustavnog Vijeća (Conseil Constitutionnel) glumačka zvijezda Gerard Depardieu već je započeo seliti se u Belgiju.

Jarreov predstavnik za odnose s javnošću dodao je kako je posjet Downing Streetu bio vezan i uz mogućnosti otvaranja škole za elektronsku glazbu i potencijalni razvoj poslovne suradnje s Tech Cityjem. Pored uspješne karijere glazbenik je vlasnik Jarre Technologies, tvrtke koja proizvodi postolja i zvučnike za Apple proizvode.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X