Jeff Bridges objavio svoj prvi album

Oscarom okrunjeni glumac, kantautor i glazbenik Jeff Bridges objavio je album.

Naslovnica albuma Jeffa Bridgesa

„Ovaj album je prirodni nastavak ljubavi prema glazbi koju sam imao cijeloga života“, kaže Jeff Bridges. I, ustvari, ‘prirodni’ je riječ koja najbolje opisuje osjećaj Bridgesovog istoimenog prvijenca. Uključujući popis cjenjenih autora i glazbenika koji su na njemu radili, te producenta i Bridgesovog dugogodišnjeg prijatelja, T Bone Burnetta, ovaj album koji sadrži 10 pjesama vrlo je osjećajan i dirljiv. Iako odmak od uobičajenog posla ovog Oscarom nagrađenog umjetnika, njegove izvedbe na  albumu jednostavno nazvanom „Jeff Bridges“,  odišu ugodnošću i iskrenošću.

Album je logičan nastavak Bridgesove uloge  country legende, Bad Blakea u filmu „Crazy Heart“ iz 2009., za koji je i dobio priznanje Filmske akademije  za najbolju mušku ulogu . „Ja sam zapravo  prvo odbio snimati taj  film, jer isprva nije bilo glazbe u njemu“, kaže Bridges, „ali kada sam otkrio da je T Bone zainteresiran, rekao sam: Učinimo to!“

Album  se na puno mjesta nadovezuje na film „Crazy Heart“. Uz Burnettovo sudjelovanje, autori Stephen Bruton, John Goodwin i Greg Brown pridonijeli su i jednom i drugom projektu, a Ryan Bingham (dobitnik Oscara, Zlatnog Globusa i Grammyja za  koautorstvo noseće pjesme u filmu, „The Weary Kind“)  i pjeva u  prvom singlu „What a Little Bit of Love Can Do“. Bo Ramsayevu pjesmu „Either Way“ razmatrali su za  ranije za sam film, a ”Slow Boat”, pjesma koju potpisuju Bridges i Burnett, je zapravo naslov Bad Blakeove pjesme koja je spomenuta u originalnom romanu „Crazy Heart“ Thomasa Cobba , prema kojemu je i sniman sada već legendarni film .

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X