Jeff Tweedy iz Wilca najavljuje novu knjigu ‘World Within A Song’

Glazbenik se zadubio u ’50 i više pjesama koje su mu promijenile život’.

Wilco na 11. INmusic festivalu (Foto: Tomislav Sporiš)
Wilco na 11. INmusic festivalu (Foto: Tomislav Sporiš)

Jeff Tweedy najavio je novu knjigu, “World Within A Song: Music That Changed My Life And Life That Changed My Music”. Opisani kao “uzbudljiva i ohrabrujuća mješavina sjećanja, glazbe i inspiracije”, memoari bi trebali stići 7. studenog.

“World Within A Song” je treća knjiga frontmena Wilca nakon “Let’s Go (So We Can Get Back)” iz 2018. i “How To Write One Song” iz 2020. godine.

U nadolazećem naslovu Tweedy istražuje “više od 50 pjesama koje su mu promijenile život, iskustva iz stvarnog života iza svake od njih, kao i ono što je naučio o tome kako se glazba i život međusobno isprepliću i unapređuju”, prema službenom opisu.

Uključene su pjesme izvođača kao što su Billie Eilish, The Velvet Underground, The Replacements, Mavis Staples, Joni Mitchell, Otisa Reddinga i Dolly Parton, a Tweedy razmatra i vlastiti materijal.

Na stranicama knjige glazbenik nastoji odgovoriti na sljedeća pitanja: “Što nas navodi da se zaljubimo u pjesmu? Što nas navodi da želimo pisati vlastite pjesme? Pomažu li pjesme? Pomažu li nam pjesme živjeti bolje? I pomažu li nam životi koje živimo da pišemo bolje pjesme?”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X