Jimmy Page: Led Zeppelin još nisu gotovi

Led Zeppelin su u kolovozu objavili dosad neobjavljenu pjesmu ‘Sunshine Woman’, a 16. rujna i reizdanje live albuma ‘The Complete BBC Sessions’.

Jimmy Page snimljen 1998. u Zagrebu (Foto: Nino Šolić)
Jimmy Page snimljen 1998. u Zagrebu (Foto: Nino Šolić)

Tim je povodom Jimmy Page u razgovoru za The Telegraph izjavio: “Led Zeppelin nisu gotovi, očito, jer od 1968. svake godine dobivamo nove fanove”.

Objasnio je zašto misli da je muzika Led Zeppelina aktualna i danas: “Radili su je vrhunski muzičari s toliko slobode i uvjerenja, i zato je ustrajala u vremenu. Tome je bila zaslužna i nevjerojatna povezanost i sinergija unutar benda. ”

Govoreći o utjecajima na bend rekao je kako su kolektivno kao bend bili zaraženi američkom muzikom i sve što su radili kao bend na neki je način bila reinterpretacija onoga što se dešavalo u američkoj muzici od 50-ih godina nadalje.

“Američka muzika dolazila je do nas preko radija i ploča. To je bio osnovni izvor zaraze, ono što nas je zavelo i odredilo da postanemo to što smo postali”, dodao je Page.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X