John Cleese će podnijeti službenu žalbu zbog ‘obmanjujućeg i nepoštenog’ intervjua za BBC

‘Ovo nije bio intervju na koji sam pristao’, izjavio je Cleese.

John Cleese (Foto: Wikipedia)

John Cleese je rekao da namjerava podnijeti službenu žalbu protiv BBC-ja nakon intervjua na BBC World Asia.

Glumac i komičar je na kanalu razgovarao o kulturi otkazivanja i njegovoj nadolazećoj stand-up turneji po Aziji, prije nego što je naglo završio unaprijed snimljeni intervju kada su ga upitali o kontroverzi oko Netflixovog specijala Davea Chappellea.

Na Twitteru nakon intervjua, Cleese je rekao da ga je novinarka Karishma Vaswani pokušala prikazati kao “staromodnog, bezbrižnog i u osnovi štetnog” svojim viđenjima o kulturi otkazivanja.

“Odgovorio sam ljubazno i ​​u potpunosti. Objasnio sam da ako su roditelji previše zaštitnički nastrojeni, to nije dobra priprema za djecu kada uđu u stvarni i često ne baš lijep svijet”, napisao je Cleese.

“Potom je postavila nepovezano pitanje, očito me pokušavajući prikazati kao staromodnu, bezbrižnu i u osnovi štetnu osobu.”

Nakon što je rekao da je voditeljica intervjua “ignorirala” njegovu tvrdnju, Cleese je dodao: “Potom me pitala za Davea Chappellea. Stoga sam skinuo slušalice, rekavši da to nije intervju na koji sam pristao. Dakle, službeno se žalim BBC-ju na obmani, nepoštenju i tonu ovog intervjua. Karishma nije bila zainteresirana za razgovor sa mnom. Željela je samo ulogu tužiteljice. BBC je treba ponovno trenirati.”

Kao odgovor, glasnogovornica BBC-a je rekla: “Ovo je bio pošten i prikladan intervju koji se dotakao tema o kojima je John Cleese ranije govorio, kao i tema u okviru svoje turneje. Naša voditeljica je izvrsna i iskusna novinarka koja je intervju odradila u potpunosti u skladu s našim uredničkim smjernicama.”

Cleese je snimio dokumentarac o kulturi otkazivanja koji bi trebao biti emitiran 2022. godine.

Prošle godine, glumac je kritizirao uklanjanje epizode “Fawlty Towersa” sa streaming servisa UKTV zbog upotrebe rasističkog jezika, opisujući tu odluku kao “glupu”.

“Jedna od stvari koje sam naučio u posljednjih 180 godina jest da ljudi imaju vrlo različit smisao za humor”, rekao je Cleese tada i dodao: “Neki od njih razumiju da ako nekome koga želite ismijati stavite besmislice u usta, ne prenosite njihove stavove, već ih ismijavate.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X