Johnny Depp će režirati svoj prvi film nakon 25 godina

Al Pacino će producirati ovu biografsku dramu o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju.

Johnny Depp (foto: Wikipedia)

Johnny Depp trebao bi režirati film prvi put nakon četvrt stoljeća. Glumac će se vratiti iza kamere za “Modigliani”, biografsku dramu o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju. Al Pacino producirat će film zajedno s Barryjem Navidijem.

Ekranizaciju istoimene drame Dennisa McIntyrea  potpisuju Jerzy i Mary Kromolowski, a radnja se odvija u Parizu 1916. godine i govori o talijanskom slikaru i kiparu “koji je dugo smatran kritičarskim i komercijalnim neuspjehom te prolazi kroz turbulentnih 48 sati bogatih događajima koji će postati prekretnica u njegovom životu i u konačnici učvrstivši njegovu reputaciju umjetničke legende.”

Depp je izjavio kako je počašćen što ima priliku ispričati ovu priču. “Bio je to život pun velikih poteškoća, ali konačni trijumf — univerzalna ljudska priča s kojom se svi gledatelji mogu poistovjetiti,” kazao je.

Film je Deppov najnoviji pokušaj da ponovno pokrene svoju karijeru nakon vrlo popularnog suđenja za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard. Porota je utvrdila da je Heard oklevetala Deppa u svom članku za Washington Post iz 2018., u kojem je aludirala na to da je žrtva obiteljskog nasilja. Međutim, porota je također utvrdila da je Depp oklevetao Heard, preko svog odvjetnika, dok se borio protiv njezinih optužbi.

Iako se Hollywood klonio Deppa, glumac je uspio pronaći posao u europskim producentskim kućama. Tako glumi kontroverznog kralja Luja XV. u nadolazećem filmu francuske redateljice Maïwenn “Jeanne du Barry”, povijesnoj ljubavnoj drami o slavnoj kraljevskoj priležnici.

Glumac, najpoznatiji po ulogama u “Piratima s Kariba” i “Sweeney Todd”, debitirao je kao redatelj 1997. filmom “The Brave”, u kojem je glumio uz Marlona Branda. Neo-vestern je bio kritički i komercijalno ismijavan, a Depp od tada više nije režirao film, premda je producirao (ili izvršno producirao) nekoliko filmova uključujući “Hugo”, “The Lone Ranger” i “Minimata”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X