Johnny Depp kaže da ga Hollywood bojkotira

Glumčev posljednji film ‘Minamata’ još uvijek nema određen datum prikazivanja u SAD-u.

Johnny Depp (Foto: Wikipedia)

U novom intervjuu za The Sunday Times u kojem se fokusirao na svoj posljednji film ‘Minamata’, glumac je rekao da njegova slika u javnosti ometa film koji se neće prikazivati ​​u američkim kinima. Film prati fotoreportera W. Eugenea Smitha (glumi ga Depp), dok dokumentira učinke industrijskog zagađenja na stanovnike Minamate 1970-ih.

Johnny Depp je rekao da je u neugodnoj situaciji već godinama, a sve je počelo kad je britanski The Sun 2018. objavio priču o tome kako je glumac istukao svoju bivšu suprugu Amber Heard. Depp ne samo da je poricao da je to istina već je i tužio News Group Newspapers (pod kojom je The Sun), no na sudu je izgubio, obzirom da je glavni urednik Dan Wootton iznio dokaze da je riječ o istinitom svjedočanstvu Amber Heard potvrdivši tako da je glumac zlostavljač.

The Times je također razgovarao i s redateljem “Minamate”, Andrewom Levitasom za intervju. Prošlog mjeseca, redatelj je optužio filmsku tvrtku MGM da nije pustila Minamatu u SAD zbog kontroverzi oko Deppa.

“Važno je da se film vidi i podrži. A ako slutim da se to neće dogoditi, moja je odgovornost da to kažem. Kud to sve vodi? Ne znam. Ali mi imamo odgovornost prema tim žrtvama.”, rekao je tada Levitas za The Times.

U priopćenju od kraja srpnja, iz MGM-a su odgovorili: “Film ‘Minamata ‘je i dalje među budućim izdanjima (American International Pictures), a u ovom trenutku američki datum izlaska filma se još uvijek ne zna.”

Ranije ovog mjeseca Filmski festival u San Sebastianu obranio je svoju odluku o dodjeli Deppa počasnu nagradu Donostia, obzirom da je nakon dodjele došlo do javnih reakcija.

“U današnje vrijeme, kada je linč na društvenim mrežama rasprostranjen, uvijek ćemo braniti dva osnovna načela koja čine dio naše kulture i našeg zakona: načelo pretpostavke nevinosti i pravo na reintegraciju”, rekao je direktor festivala José Luis Rebordinos tim povodom u priopćenju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X