Johnny ušao u seriju – objavljena i sedma nova pjesma

Nije nešto, ali fanove veseli. Branimir Štulić obradio je i ‘Daleko je biser Jadrana’.

Branimir Štulić

Misterija je trajala samo nekoliko dana – izvjesni Petar Petrović koji je na YouTubeu objavio šest nepoznatih pjesama Branimira Štulića, sve redom obrade narodnih napjeva, bio je Johnny osobno. „Objavit ću i neku novu pjesmu, zašto ne, ako se ukaže prilika. Uvijek radim pjesme za sebe. Ako mi nešto uspije, drage volje ću to podijeliti s drugima, ako ne uspije, sačuvat ću ih za sebe“, pričao je lider Azre srpskim medijima. Odnosno, navodno je pričao, jer poučeni dosadašnjim iskustvom. Štulić bi za koji dan mogao ustvrditi da nikakvu izjavu nikome nije dao, niti ima bilo što s objavljenim pjesmama.

E sad, koliko su snimke uspjele, pitanje je… „Danka“, „Emina“, „Pusti da ti leut svira“, „Ramo, Ramo“, „Što te nema“ i „Stojanke, bela Vranjanke“ valjda su jedini primjerci amaterskih, jeftinih i kućnih uradaka na svijetu koji će među obožavateljskim plemenom biti slavljeni kao da se radi o novoj „Sunčanoj strani ulice“ u najmanju ruku. Dokazi da je naslavniji glazbeni ex-yu disident živ, zdrav i da svirucka u svojoj sobi, rijetki su i zato neprocjenjivi svima onima kojima to nešto znači. A broj takvih nekim čudom neprestalno raste.

Naš novovalni junak, čiji epohalni live album iz Kulušića dijeli naziv s ovim portalom, više se ne mora brinuti za rušenje vlastitog umjetničkog ugleda. To je odavno odradio, a ipak mu nije pošlo za rukom da vojsku fanova razuvjeri da se ne radi o guruu, vođi, genijalcu i lideru generacije, već o umirovljenom rokeru s nekoliko blistavih stavki u životopisu. „Johnny je Bog“ pisalo je na jednom zagrebačkom grafitu, kao parafraza londonskom zidnom klanjanju Claptonu, a tu će tvrdnju na ovim prostorima i danas potpisati milijuni. Netko je, doduše, godinama kasnije napisao i „Johnny, operi se“, ali je nepoznati autor ostao nedorečen.

Štulić je odlučio nastaviti svoj YouTube život, objavio je pjesmu „Daleko je biser Jadrana“. „Tamo di brodice plove i di galebovi lete, vide se kućice male, tamo je moj rodni kraj, moj mili zavičaj…“, čuje se u novom uploadu Petrovića Petra. Nije valjda da je Johnnyja uhvatila nostalgija?! Ipak, skorom povratku u „mili zavičaj“ nemojte se previše nadati. „Nemam pozive da dođem, a i kada bih ih imao, to ništa ne bi promijenilo. Ništa ne košta priželjkivati takve stvari. Može tako biti, a i ne mora“, rekao je ovih dana. Navodno.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gffNHIC4Lkk[/youtube]

Saznaj više: Sunčana strana YouTubea: Johnny Štulić objavio šest novih pjesama!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X