Jonathan svirali s publikom na The Converse Rubber Tracksu u Tvornici

Pred punim Malim pogonom Tvornice kulture grupa Jonathan održala je u subotu 21. veljače sjajnu The Converse Rubber Tracks radionicu na kojoj su okupljenima pokazali kako nastaju pjesme u njihovoj prostoriji za vježbanje.

Jonathan na The Converse Rubber Tracks radionici
Jonathan na The Converse Rubber Tracks radionici

Na prvoj zagrebačkoj radionici odžanoj 24. siječnja Remi i Shot teoretski su objasnili kako nastaje pjesma u pet faza. Na drugoj radionici grupa Jonathan fokusirala se na prvu fazu – skladanje – prenijevši na pozornicu radnu atmosferu iz njihove “rupe”. Sve su započeli izvedbom grube verzije pjesme radnog naziva “Monkeys” čiji tekst i aranžman još nije gotov. Odsviravši što imaju objasnili su u kojoj je fazi pjesma i započeli s izvođenjem nekoliko verzija aranžmana prve strofe i refrena kojima su se vrćali stalno ih dopunjujući i mjenjajući. U nekoliko takeova poslušali su mišljenja publike koja se od samog starta uključila u rad. Nakon otprilike pola sata stavili su točku na “Monkeys” i krenuli na drugu pjesmu, neimenovanu ideju koja se zapravo rodila na ranijoj tonskoj probi.

Ona je dobila svojih 20-ak minuta u kojima je bend zajedno s publikom prilično razradio ideju. Najveći rad napravljen je na trećoj, također neimenovanoj pjesmi, koja je u Tvornicu “stigla” polugotova, a “izašla” puno dovršenija, nakon koje su publici predstavili “Heaven” koja je u većoj mjeri finiširana te je, uz završne dodire premijerno izvedena pred publikom The Converse Rubber Tracks radionice. Nakon “Heavena” bend završio stvaralački dio i okupljenima odsvirao nekoliko pjesama, uključujući novi maxi singl sa stvarima “Juvenile” i “Try To Get Even”.

Odlična komunikacija i razmjena ideja s okupljenima, autentično prenešena atmosfera iz “rupe” i jedinstven uvid u princip rada grupe Jonathan publika je na kraju nagradila velikim aplauzom. Mada malo skeptični na početku dečki iz benda jednoglasno su zaključili da je radionica prošla iznad njihovih očekivanja ponajviše zbog izvrsne interaktcije s publikom koja se aktivno uključila idejama i pitanjima. Po okončanju radionica svjetski priznati glazbeni program Converse Rubber Tracks otvorit će natječaj za prijavu bendova od 1. do 20. ožujka.

Potom sljedi period online glasovanja, od 23. ožujka do 4. travnja, a izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom svibnja i imati priliku snimati pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklyna. Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X