‘Just Kids’ Patti Smith postaje mini-serija

Memoari Patti Smith ‘Just Kids’ iz 2010. godine u kojima se podsjeća upoznavanja s Robertom Mapplethorpeom dobit će novo ruho u obliku televizijske mini-serije.

Patti Smith i Robert Mapplethorpe (Izvor: Wikipedia)
Patti Smith i Robert Mapplethorpe (Izvor: Wikipedia)

Patti Smith potpisuje produkciju, dok će scenarij raditi u suradnji s Johnom Loganom, kreatorom “Penny Dreadful”.

U “Just Kids” Smith se bavi njujorškom scenom s kraja 1960-ih i početkom 1970-ih, tj. opisom svojih rokerskih avantura s fotografom Robertom Mapplethorpeom. U seriji će pored njih dvoje u različitim kameo ulogama biti oživljeni karakteri Andyja Warhola, Janis Joplin, Jimija Hendrixa, kao što će se pozabaviti i mitološkim Chelsea Hotelom.

“Nekad me ljudi doživljavaju kao kreaturu koja je izronila iz neke grobnice dok psujem i udaram po električnoj gitari. Mislim da je važno da uvide da smo svi mi bili mladi, naivni, ali da smo živjeli u vrijeme koje je imalo svoju magiju”, izjavila je Smith 2010. povodom objavljivanja memoara “Just Kids”, dok je nedavno o budućoj mini-seriji kazala: “Serija će nam pomoći u dubljem istraživanju likova. Omogućit će nam razvijanje priča izvan memoara, kao i njihovu necenzuriranu prezentaciju.”

Još uvijek se ne zna kad će početi sa snimanjem serije, kao ni tko će biti odabran za uloge. Jedino što se zna jest da književni nastavak memoara “Just Kids” naslova “M Train” izlazi iz tiska 6. listopada ove godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X