Kandžija, Baden-Baden, Elephant & the Moon i Pars Petrosa na INmusicu

Novi nalet domaćih snaga na ovogodišnji INmusic Festival čine Kandžija, Baden-Baden, Elephant and the Moon i Pars Petrosa

Kandžija

Do prije par mjeseci je desetak tisuća stanovnika Donjeg Miholjca, malenog grada slavonske ravnice, živjelo mirnim životom, daleko od reflektora popularne kulture, a tada su se pojavili Kandžija, Toxara i Gole žene te su sve preokrenuli naglavačke. Donji Miholjac dobio je jednu od najprepoznatljivijih himni ovih krajeva i vjerojatno nema onoga tko danas ne zna da je to mjesto gdje se okreće novac i gdje svatko je otac.

Kandžija, Toxara te još šestero muškaraca čine skupinu Kandžija i Gole žene koja je nedavno predstavila album “Zlatne žbice” i ponudila ga na besplatan download. Kandžija poručuje da je „zvuk albuma klasični podrum (iako je sniman na tavanu), prljav i sirov kakav i treba biti.“ Od nedavno idu još jače i žešće pa se mogu pohvaliti i live albumom pod nazivom “Folder s Golim ženama” koji je izašao prije 3 dana. Lako je za pretpostaviti koga se očekuje u publici.

Osim Kandžije domaće snage ovogodišnjeg INmusic festivala činit će i Baden-Baden, Elephant and the Moon i Pars Petrosa.

Baden-Baden je „uskohlačni vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog bludila, electropopa i destruktivnog industriala te brojnih termalnih izvora, zbog čega je sastav već za vrijeme Rimljana bio poznato lječilište morala.“ Sa samo nekoliko koncerata uspjeli su podići priličnu prašinu, kako među nadobudnim pratiteljima scene, tako i među populacijom šareno odjevenih mladih djevojaka i starih muškaraca. Ako je ovakav opis suviše apstraktan, preporučamo pogledati njihov spot za pjesmu „Honigmund“.

Petar Vranić krije se iza naziva Elephant and the Moon i kako sam za sebe kaže, svira „tužne pjesme za prljave ljubavnike.“ Vranić je svoje glazbeno iskustvo počeo prikupljati u raznim zagrebačkim bendovima, a krajem 2011. odvažio se samostalno stati pred svjetla pozornice te je publici predstavio „tugaljive rokenrol pjesme na granici između amerikane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville“.

„Da nema Pars Petrosa, male kosti unutar glave odgovorne za sluh i ravnotežu svi bi puzali i bili gluhi. Ne propustite ono što vam donosi sutra. Bez puno mudrosti, samo rock n’ roll!“ Poručuje tako ovaj samoborski alter/psych/rock n’ roll bend čiji live nastupi mahom izmamljuju oduševljenje. Pars Petrosa rade na novom albumu koji bi trebao ugledat svijetlo dana krajem 6. mjeseca. što je odlična vijest budući da su posljednji album izdali, sada već davne, 2008. godine.

Sve su ovo izvođači neupitne kvalitete i s mnogo iskustva pod reflektorima. Oni će savršeno nadopuniti impresivan niz izvođača ovogodišnjeg INmusic festivala. The Black Keys, Pixies, MGMT,Foals, The Fratellis, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Wolfmother, Partibrejkers… samo su neki od njih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X