Kantautorica Gordana Marković ima novi singl ‘U tišini’

Početak ove godine za Gordanu Marković je označio iskorak u samostalnu glazbenu karijeru i predstavljanje prvog autorskog materijala. Nakon singlova ‘Što smo naučili’ i ‘Učini što moraš’, ova zagrebačka glazbenica predstavlja svoj treći po redu autorski singl ‘U tišini’.

Gordana Marković (Foto: Josip Ninković)

Već na prvo slušanje, jasno je kako se Gordana s novim singlom ohrabrila napraviti novi korak u samom zvuku, što će i sama potvrditi: “Rad na ovoj pjesmi možda mi je do sada i najdraži projekt; Tomislav (producent) me jako ugodno iznenadio prijedlogom za jedan meni potpuno novi stil aranžmana koji mi se odmah svidio. Mislim da je donijelo jednu svježinu u radu i otvorilo mi neke nove ideje.”

Isto promišljanje ima i spomenuti producent Tomislav Franjo Šušak, zaslužan za produkciju i njenih prethodnih singlova, a s kojim Gordana radi na svom debitantskom albumu: “‘U tišini’ je možda najhrabriji primjer suradnje između Gordane i mene do sada. Situacija u kojoj mi je dato apsolutno povjerenje da napravim aranžman bez upliva je trenutak koji pokazuje da se sad već zaista dobro poznajemo. Uspjeli smo predstaviti novu paletu unutar koje su se i Gordana i pjesma uspješno izrazili.” U kreiranju novog singla sudjelovao je i Gordanin dugogodišnji glazbeni suradnik, bubnjar Jerko Jurin, dok je za mastering bio zadužen Pavao Miholjević.

Prateći videospot kreirao je Gordanin dugogodišnji prijatelj Josip Ninković, a dio scena snimljen je u okruženju Čogrljevog jezera (Gorski kotar), što je pjesmu vizualno obojalo u divne jesenje boje tog prirodnog bisera. „Snimanje spota bilo je vrlo opušteno; Gordana i ja smo dugogodišnji prijatelji te smo postigli ležernu atmosferu, iako smo radili punom parom. Volim cinematic stil spotova, što smo ovdje postigli, i guštao sam u njegovom kreiranju“, kratko je otkrio već spomenuti redatelj Josip Ninković.

Objavu debitantskog albuma Gordana najavljuje početkom 2020. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X