Kanye West propustio rokove za registraciju za predsjedničku utrku 2020.

Propustio je priliku da se pojavi na glasačkom listiću u šest država.

Kanye West (Foto: Wikipedia)

Planovi Kanye Westa za predsjedničku kandidaturu 2020. godine dovedeni su u pitanje nakon što je otkriveno da je već propustio nekoliko ključnih rokova.

Prema podacima koje nudi Ballotpedia, Kanye se nije uspio registrirati kao neovisni kandidat u Sjevernoj Karolini do 3. ožujka, 11. svibnja u Teksasu i 26. svibnja u New Yorku. Također je propustio rok u Maineu (1. lipnja), New Mexicu (25. lipnja) i Indiani, koji zahtijeva da se neovisni kandidati prijave do 30. lipnja.

Podsjećamo da je je Kanye West ulazak u predsjedničku utrku 2020. godine najavio u subotu 4. lipnja na američki državni praznik Dan nezavisnosti.

No još uvijek ispunjava uvjete za prijavu u državama kao što su Južna Karolina, Florida, Missouri, Colorado i Michigan gdje rokovi padaju u srpnju. On bi se potencijalno mogao pojaviti i kao svojevrsni “kandidat za prijavu” (write-in candidate, op.a.), kojem se glasači mogu vratiti ako napišu svoje ime na glasačkom listiću, iako zakonitost tog poteza varira od države do države.

Dakle sad je razvidno da Kanye West nije uopće planirao strategiju i imao nekoga tko bi mu se brinuo oko birokratskih pitanja, već je, što bi se kazalo, bio ponesen običnim hirom 4. srpnja bez ikakvog uporišta u onome što se zove ‘stvarni život’.

Možemo samo komentirati da se kasno Kanye sjetio izbora.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X