Karakterno ludi ili jaki? – Springsteen savjetovao mlade glazbenike

Savjeti starog Brucea Springsteena novim generacijama glazbenika mogli su se čuti na njegovom predavanju koje je održano u sklopu SXSW konferencije u Austinu u Teksasu.

Bruce Springsteen (Foto: Danny Clinch)

“Grmite mladi muzičari, grmite” govorio je Bruce Springsteen: “ Otvorite svoje uši i srca. Ne uzimajte sebe preozbiljno i uzimajte sebe ozbiljno kao samu smrt. Ne brinite. Brinite se do kraja. Vjerujte potpuno, ipak sumnjajte. To vas čini budnima i na oprezu. Vjerujte da ste najgora guzica u gradu – bezvrijedni! To vas čini iskrenima. Budite u stanju imati potpuno suprotne ideale koji žive u vašem srcu i u glavi čitavo vrijeme. Ako vas to ne izludi, ojačat će vas.”

Springsteenova svjetska turneja počela je jučer, 18. ožujka u Atlanti (Georgia). Poznati su datumi na američkom i na europskom kontinentu turneje Brucea i do sada najveće, ikad viđene postave E Street Banda. Na stari kontinent turneja slijeće u Sevilli, 13. svibnja te će kružiti Europom do kraja srpnja. Svi datumi su samostalni koncerti osim Danskog, gdje će nastupiti kao headliner Roskilde festivala. Najbliže što će se turneja naći Hrvatskoj biti će 11. lipnja na tršćanskom stadionu Stadio Trieste.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X