Katarina Juvančič i Dejan Lapanja – širenje Avdićevskog anarho rocka

Slovenski glazbenici Katarina Juvančič i Dejan Lapanja primjenili su ogoljenu glazbenu formulu Damira Avdića, rezultat je svakako zanimljiva pjesma ‘Mene nema’.

Katarina Juvančič i Dejan Lapanja (Foto: Facebook)

Damir Avdić se već sad pokazuje kao začetnik jednog novog stila i izričaja kad je u pitanju glazbeni izričaj na ovim našim popularno zvanim regionalnim prostorima. Dok je na zapadu trend redukcija rock benda na dvojac (u kojem je bas gitara suvišna), na Balkanu (koji je još siromašniji) očigledno otpada i bubanj iz te priče.

Prvi koji su krenuli karakterističnim Avdićevskim stilom; tekstom u glavu uz pratnju distorzirane električne gitare jste dvojac Katarina Juvančič i Dejan Lapanja.

2009. godine su se okupili kao folk duo, ali su se prometnuli u nešto više od toga. Lapanja je iskusni gitarist koji je do sada svirao sa solidnim brojem uglednih slovenskih sastava među kojima treba istaknuti Laibach i Vasko Atanasovski Trio.

Veliki potencijal može se osjetiti u njihovj pjesmi „Mene nema“ koja je dokaz da se i ‘ispod Triglava nešto važno odigrava’.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bK19tvUvXAU[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X