Keith Richards odustao od alkohola: Došlo je vrijeme da prestanem

‘Vrijeme je da prestanem’, kaže Richards, ‘Kao i sa svim drugim stvarima.’

  • 1.1K
    Shares
Keith Richards (izvor: YouTube)

Keith Richards otkrio je u intervjuu za Rolling Stone da je drastično smanjio konzumaciju alkohola, precizno opisujući svoju konačnu odluku riječima: “Bilo je vrijeme da prestanem”.

Richards, koji će za par dana, 18. prosinca, proslaviti 75. rođendan, za Rolling Stone je razgovarao povodom nove turneje Stonesa, nazvane “No Filter”, a koja starta u Miamiju, u travnju 2019. godine.

Alkohol je, navodi, postepeno počeo smanjivati “još od prošle godine” jer je, naprosto, odlučio “stisnuti kočnicu”. Iako priznaje da si ponekad priušti “čašu vina ili pivu” zaključuje da je došlo pravo vrijeme za fajrunt.

“Vrijeme je da prestanem”, kaže Richards, “Kao i sa svim drugim stvarima.”

Ronnie Wood, koji je bio uz Richardsa tijekom intervjua, pritom je uskočio opserviravši da itekako primjećuje promjenu u Richardsovom ponašanju otkako je prestao piti.

“Sada je mnogo blaži i zapravo je zadovoljstvo raditi s njim. Otvoreniji je različitim idejama. Prije bih znao što mi se sprema kada bih uskočio s idejom koja mu se potencijalno ne bi dopala. Sada je nekako više “Okej, to je kul, čovječe”, zaključio je Wood.

Zatim dodaje: “Nije to više funkcioniralo. Keith kojeg smo svi znali i voljeli došao je s čašicom do onog trenutka gdje, ako popije još koju, naprosto postaje pretežak. To je postajalo sve jasnije i jasnije, i Keith je to shvatio na vrijeme.”

Richards je na to dodao i da je “interesantno biti trijezan” te da su “trijezni mnogo svjesniji tihih propusta u svojim svirkama”.

“Imamo 70, ali tek sada sviramo kao četrdesetogodišnjaci”, zaključio je Wood.

  • 1.1K
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X