Kendrick Lamar ‘maznuo’ ilustracije za videospot ‘All The Stars’

Nastavlja se trend ‘mažnjavanja’ među američkim glazbenim mogulima. Nakon recentnih optužbi za plagiranje Wiz Khalife, kršenja autorskih prava u slučaju Kanye West i Solangea, na red su došli i Kendrick Lamar i SZA, koji su, ovog puta, za svoj videospot ‘All The Stars’ navodno koristili ilustracije za koje nisu imali odobrenje autorice.

  • 1
    Share
Kendrick Lamar (Foto: Wikipedia)

Lina Iris Viktor britansko-liberijska umjetnica o čijim je ilustracijama riječ i koja stoji iza uspješnog art projekta “Constellations” navodi kako su joj zastupnici Marvela, u čijem filmu “Black Panther” se pojavljuje navedena pjesma i čija scenografija je prisutna u Lamarovom videospotu, pristupili još 2016. godine, a zatim i u prosincu 2017. godine, kako bi ju privolili na korištenje ilustracija, međutim kako navodi Viktor, ona dopuštenje nikada nije dala.

U izjavi za Times, Viktor govori: “To je ustvari etičko pitanje, ono što čitav film perpetuira je osnaživanje crnačke zajednice, “Afrička izvrsnost” –  to je čitav koncept priče, a paralelno s tim konceptom krade se od afričkih umjetnika.” Viktor od Marvela i Lamara sada zahtijeva javnu ispriku i naknadu za korištenje ilustracija. Kendrick Lamar i Marvel se, u trenutku pisanja ovog teksta, još nisu oglasili o situaciji. Sporne ilustracije možete vidjeti u spotu od 2:59.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X