Kendrick Lamar ‘maznuo’ ilustracije za videospot ‘All The Stars’

Nastavlja se trend ‘mažnjavanja’ među američkim glazbenim mogulima. Nakon recentnih optužbi za plagiranje Wiz Khalife, kršenja autorskih prava u slučaju Kanye West i Solangea, na red su došli i Kendrick Lamar i SZA, koji su, ovog puta, za svoj videospot ‘All The Stars’ navodno koristili ilustracije za koje nisu imali odobrenje autorice.

  • 1
    Share
Kendrick Lamar (Foto: Wikipedia)

Lina Iris Viktor britansko-liberijska umjetnica o čijim je ilustracijama riječ i koja stoji iza uspješnog art projekta “Constellations” navodi kako su joj zastupnici Marvela, u čijem filmu “Black Panther” se pojavljuje navedena pjesma i čija scenografija je prisutna u Lamarovom videospotu, pristupili još 2016. godine, a zatim i u prosincu 2017. godine, kako bi ju privolili na korištenje ilustracija, međutim kako navodi Viktor, ona dopuštenje nikada nije dala.

U izjavi za Times, Viktor govori: “To je ustvari etičko pitanje, ono što čitav film perpetuira je osnaživanje crnačke zajednice, “Afrička izvrsnost” –  to je čitav koncept priče, a paralelno s tim konceptom krade se od afričkih umjetnika.” Viktor od Marvela i Lamara sada zahtijeva javnu ispriku i naknadu za korištenje ilustracija. Kendrick Lamar i Marvel se, u trenutku pisanja ovog teksta, još nisu oglasili o situaciji. Sporne ilustracije možete vidjeti u spotu od 2:59.

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X