Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Thundercat i ostali na nadolazećoj ploči Herbieja Hancocka

Herbie Hancock prvo je obećao da će njegov novi album izaći do kraja 2016. godine. Nažalost, godina je došla i otišla bez ikakve naznake nove muzike ili eventualnih detalja o početku snimanja ploče. No sada je, u intervjuu za The San Diego Tribune, legenda jazz-fusiona, podastrla obećavajuće izvješće o prvom solo album nakon ‘Imagine Projecta’ 2010. godine.

Herbie Hancock (Foto: Walter)

Posebno se ističe dug, impresivan i raznolik popis suradnika koje je Herbie pozvao da mu pomognu u studiju. Prema Hancocku, fanovi mogu očekivati Kendricka Lamara, Thundercata, Flying Lotusa i Kamasija Washingtona na nadolazećem albumu. Također će se pojaviti i Snoop Dogg zajedno sa afričkim gitaristom Lionelom Louekeom, Zakir Hussein te saksofonist Wayne Shorter s kojim je Hancock svirao u Miles Davis kvintetu tijekom 60-ih. Ulogu povezivanja svih kolaboracija u jednu smislenu produkcijsku cijelinu dobio je producent Terrence Martin koji je uredio i Lamarov treći studijski album ‘To Pimp a Butterfly’.

Što se tiče albumskih tema i motiva, Hancockov poseban asortiman gostiju odražava poruku koja promiče raznolikost i suradnju.

“Želim napraviti ploču koja je okrenuta konceptu zajedništva, kozmopolitskom konceptu koji tjera ljude da budu građani svijeta, ne samo američki, talijanski ili japanski građani”, priznao je za San Diego Tribune. “Da bi to učinili trebamo ljude različitih kultura, različitih rasa i etničkih skupina. Takva skupina ljudi u stanju je stvoriti dijalog koji nadmašuje monolog svakog pojedinca. Glazba je dijalog i jedino putem dijaloga možete riješiti probleme s kojima se svijet suočava. Dakle, ako išta, to su poruke skrivene u mojoj novoj ploči.”

Hancock još uvijek nema čvrst datum objavljivanja nove ploče, ali najavljuje da će svoje nove pjesme postepeno inkorporirati u svoje nadolazeće live nastupe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X