King Krule objavio novi singl i spot ‘If Only It Was Warmth’

Novi album izlazi 09. lipnja via XL Recordings, a u sklopu europskog dijela turneje kantautor 1. studenog stiže u zagrebačku Tvornicu Kulture.

King Krule (foto: Reuben Bastienne-Lewis)

King Krule objavio je singl i spot ‘If Only It Was Warmth’, još jedan novitet s iščekivanog albuma “Space Heavy” koji izlazi 9. lipnja via XL Recordings.

Sjetni, ogoljeni instrumentalizam pjesme ‘If Only It Was Warmth’ dolazi uz glazbeni video u vlastitoj režiji koji prikazuje kako King Krule putuje prostranim vodama s kaktusom. Putem se suočava s mislima o ljubavi i izgubljenoj povezanosti, koje se prikazuju u obliku tamnih sjena.

‘If Only It Was Warmth’ prati najavu njegovog četvrtog studijskog albuma “Space Heavy”, kojeg je otkrio zajedno s izdavanjem prvog singla i spota ‘Seaforth’ u režiji Jocelyn Anquetil.

Deset godina nakon njegovog debitantskog albuma nastaje “Space Heavy” – dugosvirajući album od 15 pjesama koji ukorjenjuje najdublje dosege podzemnog zvučnog svijeta kojeg je Archy izgradio tijekom svoje karijere kao King Krule. Pisan od 2020. do 2022., između Londona i Liverpoola, “Space Heavy” je dobio konačan oblik tijekom putovanja između dva grada u kojima je Archy Marshall tada živio.

U to vrijeme, Archy se našao fasciniran pojmom “prostora između sna i jave” – prostor koji je opsjednut snovima o ljubavi, priči o izgubljenoj povezanosti, gubitku ljudi i situacija na ‘giljotini svemira’.

Rezultat je njegova najartikuliranija verzija – koristeći svoje dugogodišnje iskustvo za stvaranje dinamičnog opusa koji svakim slušanjem otkriva nešto novo.

Nedavno najavljena velika turneja diljem SAD-a, UK-a i Europe, 01. studenog dovest će ga i u zagrebačku Tvornicu Kulture, a ulaznice možete nabaviti u sustavima Eventim.hr i Entrio.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X