Kirk Hammet: Stalno smo na turneji jer premalo zarađujemo

Kirk Hammett, gitarist Metallice izjavio je kako bend sebi ne može priuštiti prestanak turneje. Razlozi toga su da najpoznatija metal četvorka ne zarađuju dovoljno od tantijema.

Kirk Hammet (Foto: Wikipedia)

Gitarist Kirk Hammett nedavno je otkrio kako unatoč tome da bi članovi benda rado provodili više vremena sa svojim obiteljima to sebi ne mogu priuštiti.

Metallica je trenutno na europskoj turneji čija je okosnica album iz 1991. slavni “crni album”. Kako je to njihova četvrta ljetna europska turneja u pet godina čini se da je Hammett napokon otkrio zašto je tome tako.

U intervjuu za Rolling Stone je rekao: “Ciklus od dvije godine pauze više ne postoji. Prije smo si to mogli priuštiti jer su tantijemi bili konstantni. Sada kada izađe album, dobitna kombinacija dođe jednom ili dva puta, a ne kao ranije kada su čekovi sa svotama iznenađenja stizali redovito svaka tri mjeseca.

Također je rekao kako bi volio manje svirati nastupe. “Mi jesmo live bend i uvijek smo to bili, izlazili na pozornicu i svirali, svirali… ali sada kada smo planirali da bi se rado malo odmorili i više se bavili svojim obiteljskim stvarima, to ne možem. Ali tako je kao je i to se ne da promijeniti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X