Ključni albumi Joni Mitchell u kolekciji ‘The Asylum Albums’

Joni Mitchell bila je na prekretnici prije 50 godina. Nakon što je objavila četiri hvaljena albuma s Reprise Recordsom, uključujući njezino remek-djelo ‘Blue’ iz 1971., napustila je izdavačku kuću kako bi se pridružila potpuno novom Asylum Recordsu 1972. Tijekom sljedećih sedam godina, Mitchell će snimiti neke od najhvaljenijih pjesama svoje karijere, mijenjajući glazbeno usmjerenje dodavanjem više jazz elemenata.

Joni Mitchell – For The Roses

Evolucija je kulminirala 1979. s albumom ”Mingus”, njezinom suradnjom s titanom jazza, Charlesom Mingusom, i njezinim posljednjim studijskim albumom za Asylum.

Rhino istražuje početak te plodne ere s ”The Asylum Albums” (1972.-1975.), sljedećim dijelom serije Arhiva Joni Mitchell. Kolekcija sadrži nove remasterirane verzije albuma ”For The Roses” (1972.), ”Court And Spark” (1974.), dvostrukog live albuma ”Miles Of Aisles ”(1974.) i ”The Hissing Of Summer Lawns” (1975.). Sva četiri je nedavno remasterirao Bernie Grundman, a bit će dostupni od 23. rujna kao 4CD i 5LP box setovi te u digitalnom obliku. Nedavno remasterirana verzija pjesme “You Turn Me On I’m A Radio” s albuma ”For The Roses” od ovog je tjedna dostupna na streaming servisima.

Mitchell je i dalje osobno uključena u proizvodnju ovih kolekcija, dajući svoju viziju i osobni pečat svakom elementu projekata. Buduća izdanja u arhivskoj seriji stizat će na sličan način, sa setom u kutiji fokusiranim na studijske albume iz određenog razdoblja, nakon čega će uslijediti službeno izdanje “Archives” koje će se baviti neobjavljenim audio zapisom iz istog razdoblja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X