Književni noviteti: napuljska mafija, krimić za mlade i Bekimova sabrana djela

U knjižarama potražite nove krimiće Roberta Saviana i Jasminke Tihi-Stepanić, kao i sabrana djela nažalost prerano preminulog Bekima Sarjanovića.

Književni noviteti

Donosimo ljetni kratki pregled nekih novih i nadolazećih beletrističkih izdanja domaćih nakladnika koja možete pronaći u izlozima knjižara.

Roberto Saviano: Sitne ribe

Roberto Saviano “Sitne ribe”

Napuljskim je ulicama zavladala mafija novoga kova: parance, bande tinejdžera koji siju strah i na mopedima, naoružani pištoljima i kalašnjikovima, brane teritorij svojih šefova. Žive na Facebooku, odgajaju ih filmovi, serije i krvave igrice na PlayStationu. Trguju drogom, ucjenjuju, prijete, pljačkaju, ubijaju.

“Sitne ribe” u izdanju kuće Vuković & Runjić priča su o usponu bande Nicolasa zvanog Maradža, koji sanja o tome da pokori grad. No nasilje na koje je oguglao uskoro će se oteti svakoj kontroli.

Roberto Saviano stekao je svjetsku slavu romansiranim publicističkim djelom “Gomora”. U ovome romanu
potvrđuje se kao majstor suvremenog realizma – i pjesnik mračne strane gradskog života.

Jasminka Tihi-Stepanić: Gdje je Beata?

Jasminka Tihi-Stepanić “Gdje je Beata?”

Naklada Ljevak predstavlja knjigu “Gdje je Beata?” šesti je po redu roman Jasminke Tihi-Stepanić, književnice koja se u relativno kratkom vremenu vinula među vrhove hrvatske proze za djecu i mlade te kandidatkinje za Časnu listu IBBY-ja za 2020. godinu.

Djelo se temelji na napetoj i višeslojnoj kriminalističkoj fabuli koja zapravo nadrasta karakteristike jednoga žanra. Može se istodobno nazvati psihološkim i socijalnim romanom, a također i ljubavnim. Ova osobitost jedna je od najvažnijih u autoričinu stilu jer takvu strukturu nije jednostavno izvesti, a da bude posve uvjerljiva, logična i zaokružena na svim razinama. Upravo je to uspjela Jasminka Tihi-Stepanić.

Kriminalistička fabula podrazumijeva nestanak šesnaestogodišnje Beate, potragu za njom i konačan sretan ishod do kojega dolazi nakon opsežne i neizvjesne potrage koju vodi iskusni inspektor za maloljetnike Predrag Mravak. Kriminalistička potka romana pruža priliku spisateljici da naporima inspektora, vođenoga najprije Beatinim dnevnikom, počne razotkrivati svijet mlade djevojke, talentirane baletne plesačice. Stiješnjena u obitelji u kojoj nema prava odlučivanja ni o jednome svome pokretu, u kojoj se ne uvažavaju njezine želje ni osobnost, a majka joj režira svaku životnu situaciju, inteligentna Beata odupire se tako što vodi život satkan od laži, manipuliranja i prešućivanja.

Bekim Serjanović: Sabrana djela

Bekim Serjanović “Sabrana djela”

Uz tri romana “Nigdje, niotkuda”, “Ljepši kraj” i “Tvoj sin Huckleberry Finn”, te “Sandale” i “Dnevnik jednog nomada” komplet sadrži i šest ranih priča, te dvije posljednje priče Bekima Sejranovića. Potresna, dosad neobjavljena priča “130 sati bez sna” posljednji je tekst koji je autor napisao i funkcionira ne samo kao epilog Dnevnika jednog nomada, u koji je uvrštena, nego i kao epilog cjelokupnog Sejranovićeva opusa. Knjige naručite u V.B-Z.-u do 1. rujna i ostvarite 20% popusta na komplet.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X