Kolosalni jubilej Davida Bowieja

Bowie je bio jako marljiv gospodin proteklih tjedana, mjeseci, kao i zadnjih pola stoljeća što posvjedočilo je stotinama pjesama nerijetko sažetih u kompilacijama najvećih hitova, a sada sprema novu – jubilarnu i objavljuje nove materijale.

David Bowie 'Nothing Has Changed'

Nothing Has Changed“, kažu stihovi pjesme “Sunday” iz 2002. godine. Nije baš najtočniji navod ako pogledamo pedeset godina rada najvećeg kameleona u povijesti glazbe kojem su jedine konstante bile su reinterpretacija i uspjeh. 67-godišnji Englez pripremio je kompilaciju pjesama što obilježile su brojne ere i albume karijere, počevši sa “Sue“, a zaokružene najrecentnijim albumim “The Next Day” objavljenog u ožujku prošle godine. “Sue” je najnovija pjesma snimljena početkom ove godine za nadolazeću kompilaciju, dakako, u produkciji neizostavnog Tonyja Viscontija, kao i nova “Tis a Pity She’s a Whore“.

Pjesme koje pokrivaju period od debitantskog singla “Liza Jane” iz 1964., do zadnjeg “Love Is Lost” remixa bit će objavljeni na dva, odnosno tri CD-a, gdje će deluxe izdanje donijeti singlicu “Can’t Help Thinking About Me” kojim se po prvi puta David Jones potpisuje kao Bowie , u digitalnom obliku, kao i na dvije vinilne ploče. Tu su i originalni miksevi “Starmana”, “Jean Genie” i “Young Americans”, a naći će se i neobjavljene stvari s albuma Toyja prekinutog u snimanju: “Let Me Sleep Beside You,” “Your Turn to Drive” i “Shadow Man.”

Kompilacija najavljena za 18. i 28. studeni bit će popraćena bogatim grafičkim materijalima među kojima su mnogi dio velike izložbe “David Bowie Is…”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S4R8HTIgHUU[/youtube]

Popis pjesama možete pronaći na službenoj stranici Davida Bowieja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X