Konačno se može poslušati Princeova epska verzija Radioheadove pjesme ‘Creep’

2008. godine Prince je bio zvijezda večeri američkog Coachella festivala. Tada je oduševio publiku svojom obradom Radioheadovog hita ‘Creep’. Kroz godine koje su uslijedile počela se ispredati legenda o toj gotovo mitskoj izvedbi. Puno puta su obožavatelji pokušavali uploadati tu snimku, ali ih je uvijek spriječio sam Prince blokadom snimki. Sve do sada.

Prince na Coachelli 2008. godine (Foto: Wikipedia)
Prince na Coachelli 2008. godine (Foto: Wikipedia)

O toj obradi došao je čak i glas do članova Radioheada, ali je oni naravno nisu mogli čuti. U intervjuu za Billboard 2008. godine Thom Yorke je izjavio: „Uistinu? Blokirao ju je?“ Pa recite mu da odblokira. To je naša pjesma.“

Sedam godina kasnije Prince je izgleda odlučio uslišiti želju Thomu. Naime posljednji u nizu obožavatelja koji su uploadali video bio je YouTube korisnik Miles Hartl. Prince ne samo da nije blokirao pjesmu, već je i twittao link na istu.

„Copyright ove pjesme pripada grupi Radiohead, a oni su mi dozvolili upload ove pjesme“, napisao je kao objašnjenje Hartl, a nepotrebno je reći kako nitko nije povukao video zbog kršenja autorskih prava.

A kako zvuči epska izvedba pjesme „Creep“ u Princeovom aranžmanu, može poslušati na linku ispod. Treba samo dodati kako su već počele kružiti glasine internetskim prostorom da bi ovog puta Radiohead mogli povući snimku…zbog moguće Thomove ljubomore.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NFXZNt4oLkE[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X