Konačno toksikološko izvješće: Prince se predozirao lijekom 50 puta jačim od heroina

Poznati su novi detalji oko Princeovog toksikološkog nalaza koji otkrivaju da je, u trenutku smrti, pop ikona imala iznimno visoku razinu fentanila u krvi, lijeka 50 puta jačeg od heroina.

Prince snimljen 1986. godine (Foto: Wikipedia)

Prince je preminuo u dobi od 57 godina, pronađen je u svojoj vili u Paisley parku 21. travnja 2016. godine. Nedugo nakon njegove smrti potvrđeno je da je umro od predoziranja. Sada je konačno utvrđeno da je droga o kojoj se radilo bio fentanil, inače lijek oko 50 puta jači od heroina.

Potpuno toksikološko izvješće objavio je Associated Press, a doktor Lewis Nelson, predsjedavajući hitne medicine pri medicinskoj školi Rutgers New Jersey, Princeovu krvnu sliku opisuje kao “nabijeni pištolj”.

“Količina fentanila u njegovoj krvi je izuzetno visoka čak i za kroničnog pacijenta koji svoju bol ublažava flasterima fentanila”, izjavio je Nelson.

Koncentracija fentanila u Princeovoj krvi iznosila je 67,8 mikrograma po litri, s tim da je pretpostavljeno da je već 3 do 58 mikrograma po litri kobno. Toksikološko izvješće pokazuje i da je Princ imao 450 mikrograma fentanila po kilogramu lijeka u jetri, a koncentracije lijeka u jetri veće od 69 mikrograma po kilogramu “predstavljaju predoziranje ili fatalne slučajeve toksičnosti”. Također je navedeno da je imao “potencijalno” smrtonosnu količinu fentanila u stomaku.

U međuvremenu, glavni tužitelj koji istražuje smrt glazbene ikone izjavio je kako trenutno pregledava izvješća i donosi odluku o tome hoće li se “u bliskoj budućnosti” podići optužnice vezane uz Princeovu smrt.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X