Koncert za Nevena u Boogaloou – rockom protiv bolesti

Najveći zagrebački koncert za pomoć oboljelom usno-harmonikašu Nevenu Mijaču održan je u četvrtak u Boogaloou te je okupio grupe Kawasaki 3P, Pips Chips & Videoclips, Jinx, Davorina & Bogoviće, Sane, Bou i Žana i Mazgune.

Neven Mijač i Kawasaki 3P u Boogaloou (Foto: Tomislav Sporiš)

Publika koja je platila 50, odnosno 70 kuna mogla je uistinu uživati u dobrom izboru veterana zagrebačke rock scene. I sam Neven Mijač sudjelovao je na koncertu te je dijelu izvođača i gostovao da bi na kraju kruna svih odsviranih nastupa bila pjesma „Snifa san glu“ u kojoj je zasvirao zajedno s Kawasaki 3P-om. Koncept večeri je bio  u znaku fer odnosa svih glazbenika. Svako je imao 20 minuta nastupa i satnica se strogo poštovala.

Žan i Mazguni su podsjetili da otočki val i dalje živi, Sane su bili na viskom izvođačkom nivou, dok je Boa koncert iskoristila za predstavljanje pjesama s novog albuma i na kraju krajeva predstavila se pred znatno mlađom publikom od one koja ih obično prati. Jinxi su zgusnuto naredali hit do hita i posebno razveselili ženski dio dvorane, a jedno od najugodnijih doživljaja večeri bio je nastup Davorina Bogovića i njegovih pratećih Bogovića. Reska punk svirka se moćno kotrljala pod vodstvom najvećeg zagrebačkog pankera u čijoj izvedbi je „Sretno dijete“ imalo onu prljavštinu i žestinu koju je imalo rano Prljavo kazalište, koje usput rečeno već duže vremena nije u stanju isporučiti tako nešto uživo.

Drugo iznenađenje bili su Pips Chips & Videoclips koji su poput Jinxa potegnuli svoje najveće hitove i to one iz 90ih, a dvorana je itekako pokazala da se dobro sjeća (ili je naknadno naučila) stihove „Poštara lakog sna“. Za sam kraj je bio ostao koncertni zicer dobrog raspoloženja tj. Kawasaki 3P. Zgusnutost njihovih ubojitih hitova potaknula je solidan broj muške publike na skidanje do pasa i neumorni pogo ples, što je čini se bilo nemoguće za izbjeći u drugoj polovini „igre“ kad su se zaredale „Antonija“, „Ni da ni ne“ i posljednja „Snifa san glu“.

Nakon dobre doze kvalitetnih decibela ostaje i nada da je skupljeno dovoljno za Nevenovo izlječenje…

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X