Kralj Čačka & Marko Marić predstavljaju ‘Poslednju avanturu Kaktus Bate’

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju originalnu glazbu nastalu za dokumentarno-igrani film ‘Poslednja avantura Kaktus Bate’ redatelja Đorđa Markovića.

Kralj Čačka & Marko Marić ‘Poslednja avantura Kaktus Bate’

Film je imao premijeru u svibnju 2018. godine na Beldocsu, a poslije velikog interesa i brojnih pitanja hoće li će glazba biti dostupna neoavisno od filma, Marko Marić je napravio jednu homogenu cjelinu koja se može slušati u jednom dahu, ali i kao pojedinačne pjesme na “običnom” albumu. Autor naslovne strane je proslavljeni strip autor Aleksandar Zograf.

“Muzika za film “Poslednja avantura Kaktus Bate” snimana je u kućnom studiju. Za audio izdanje muzike na pojedinim kompozicijama su naknadno izvršene minimalne intervencije u vidu dosnimavanja, remiksovanja i rearanžiranja,” rekao je Marko Marić.

Kralj Čačka i Marko Marić (Foto: Nemanja Knežević)

Autori muzike za “Poslednju avanturu Kaktus Bate” su braća Marić, Nenad (Kralj Čačka) i Marko, gostujući glazbenici bili su Miladin Stojković – kontrabas, Rastko Uzunović – klarinet, i Aleksandra Bengin – violončelo. Miks je uradio Marko Marić, a mastering Janko Maraš.

Film “Poslednja avatura Kaktus Bate” prati Aleksandra Zografa, našeg poznatog strip autora, koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svjetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u posudi za cvijeće. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umjetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhićen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X