Kreatori ‘Stranger Thingsa’ optuženi za potpuni plagijat i krađu koncepta serije

Braća Duffer, kreatori Netflixove hit serije ‘Stranger Things’ optuženi su su za krađu koncepta popularne serije.

‘Stranger Things’

Godine 2012. filmski redatelj Charlie Kessler režirao je kratki film “Montauk” za koju navodi da je poslužila i kao više od predloška braći Duffer koji su potom ideju iz kratkog filma 2014. pretvorili u seriju.

TMZ izvještava  i da je Kessler bio šokiran kada je serija izašla i da je mislio da je “ideja umrla zajedno s njegovim kratkim filmom”. Tvrdi i da “Montauk” i “Stranger Things” dijele potpuno isti koncept u vladinim eksperimentima u malenom američkom gradiću.

Redatelj “Montauka” sada traži novčanu naknadu kao i “uništavanje svih materijala serije koji su pokradeni iz njegovog kratkog filma.”

Podsjetimo, kada je Netflix, u travnju 2015. godine, tek najavio da uskoro stiže “Stranger Things”,  kao projekt braće Duffer, ovaj je u začetku imao drugo radno ime, a to je radno ime bilo upravo “Montauk”.

Odvjetnik braće Duffer izbacio je izjavu u kojoj, između ostalog, stoji: “Tvrdnje gospodina Kesslera potpuno su beznačajne. Kessler nije imao nikakve veze sa stvaranjem ili razvojem serije. Braća Duffer nisu vidjela njegov kratki film niti su s njim razgovarali o bilokakvom projektu. Ovo je samo pokušaj da se zaradi na račun kreativnosti i napora drugih ljudi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X