Kroz svijet filmske glazbe s FilmMusicOrkestrom

Jedinstvena grupa glazbenika okupljena oko ideje da publici predstavi melodije nekih od najznačajnijih filmova epohe, osvaja publiku širom regije, a uskoro nastupa uživo pred sarajevskom publikom.

Elma Burnić - FilmMusicOrkestar
Elma Burnić – FilmMusicOrkestar

Zagrebačka grupa glazbenika zajedničkog imena FilmMusicOrkestar, već svojim prvim nastupima pobudila je veliki interes publike u regiji. Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić, publici predstavljaju neke od najznačajnijih muzičkih tema koje su obilježile filmsku epohu. Legendarna “Ausencia” Gorana Bregovića iz filma “Underground” već je dobila i svoje video izdanje.

„Filmska muzika je primarni motiv našeg okupljanja. Neke melodije su ostavile neizbrisiv trag i mi smo ih u svojim aranžmanima odlučili donijeti pred publiku“, ističe Elma Burnić. „Prepoznali smo neiscrpan izvor dobre energije u tim melodijama, a koncerti koje smo održali samo potvrđuju da publika voli ono što se pjevalo i sviralo na velikom ekranu“.

“Tko pjeva zlo ne misli”, “Čaruga”, “Kod amidže Idriza”, “Samo jednom se ljubi”, “Gori vatra”, “Balkan express”, “Skupljači perja”, samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po nezaboravnim melodijama. FilmMusicOrkestar ih pred publiku donosi u bossa nova i swing-jazz maniri sa zanimljivo posloženim aranžmanima koji svaki prostor ispunjava posebnom emocijom, a koncerte pretvara u dobro uštimani party. Svjedoči to i zajednički nastup sa Zoranom Predinom u punom i rasplesanom zagrebačkom Jazz caffeu.

FilmMusicOrkestar pred sarajevsku publiku dolazi 24. ožujka kada će održati svoj prvi koncert u Kamernom teatru 55 nakon čega koncertna karavana nastavlja turneju u Zagrebu, Ljubljani, Tuzli, Beogradu…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X